avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

ce sa fac daca am alcolemie de 0,90 in sange si a doua proba nu am mai facuto ..... si la ce sa ma astept pe viitor
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:34, 3 Iulie 2011
Citeste articolul 87 alin. 1 si 5 din O.U.G. nr. 195/2002 si vei afla singur raspunsul.
Aceste prevederi legale ar fi trebuit deja sa le cunosti daca ai permis de conducere.
Sau nu ai nici permis de conducere? #-o

Pe viitor sa te astepti la un an sau 2 de inchisoare cu suspendare (in cel mai bun caz) si anularea permisului de conducere.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
Cristina Pielmus , Avocat
Avand in vedere ca aveti doar o singura proba de sange recoltata, nu veti putea solicita o recalculare a alcoolemiei.
Infractiunea prev de art 87 al. 1 din Oug.195/2002 este sanctionata cu pedeapsa inchisorii cuprinsa intre un minim de 1 an si un maxim de 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale si veti fi trimis in judecata, aveti posibilitatea sa uzati de disp. art 320 indice 1 c.proc.pen.- recunoasterea vinovatiei , sa administrati probe in circumstantiere si astfel sa beneficiati de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/ 3 si sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In cazul condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva cu suspenedarea conditionata a executarii pedepsei, permisul dvs. se va anula.
Veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.
Pai acum nu prea mai aveti ce face. An gajati-va un avocat si luptati sa obtineti o sanctiune cat mai favorabila. Recunoasteti si regretati fapta si poate o sa va reduca cu 1/3 pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)
Pedepse - alcoolemie joonn joonn buna ziua ,ce pedeapsa primesc daca am avut peste 0,80 (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice 01iulian 01iulian buna seara, in data de 13.03.2011 m-a oprit politia, m-a testat cu apartul alcoltest si mi-a iesit 0.58 in aer expirat, am fost la spital unde mi s-au luat ... (vezi toată discuția)