avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice

buna seara, in data de 13.03.2011 m-a oprit politia, m-a testat cu apartul alcoltest si mi-a iesit 0.58 in aer expirat, am fost la spital unde mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu stiu rezultatele, ma astept la dosar penal, dar vreau sa termin cat mai repede, daca se poate la primul termen de judecata, ma sfatuiti sa-mi angajez avocat sau sa ma multumesc cu cel din oficiu, precizez ca nu am antecedente penale, lucrez intr-o institutie de stat sunt casatorit, am recunoscut fapta, nu m-am opus recoltarii probelor de sange, credeti ca pot scapa cu o pedeapsa cu suspendare?#-o
multumesc mult

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:21, 24 Martie 2011
Opinie personala: Cred ca da, au fost condamnati cu suspendare altii care au ucis pe trecerea de pietoni, si altii.....
Avand in vedere ca suntem in Romania, orice este posibil asa ca trageti dv concluzia. Este tot o opinie personala.Cred ca veti lua cu suspendare dar aveti grija ca 0,58 in aerul expirat inseamna cel putin dublu la proba biologica. Nu va mai jucati cu asta.
Aveti sanse sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei daca:
-nu aveti antecedente penale,
-aveti o pozitie de colaborare cu organele de urmarire penala, de recunoastere si regret a faptei savarsite,
-daca veti uza de asemenea la primul termen de judecata de disp. art 320 indice 1 din c.proc.pen.-recunoasterea vinovatiei, caz in care puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3,
-daca veti administra probe in circumstantiere in fata instantei-inscrisuri,
-daca veti aduce argumente ca scopul preventiv educativ al pedepsei poate fi atins si fara privarea de libertate.
In urma condamnarii printr-o hotararea judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii prev de art.87 al. 1 din Oug 195/2002, permisul dvs. se va anula.
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului peckcarol137 peckcarol137 buna, sambata noaptea m-a oprit politia m-a testat cu apartul alcoltest mi-a iesit 0.71 in aer, mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu s-au predat la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)