avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

buna, sambata noaptea m-a oprit politia m-a testat cu apartul alcoltest mi-a iesit 0.71 in aer, mi s-au luat probe biologice de sange, inca nu s-au predat la spital, ce sfaturi imi dati sa fac sa evit sa-mi patez cazieru??
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:54, 5 Iunie 2011
recunoasteti fapta , dati declaratie la politie, veti fi trimis in judecata iar in fata judecatorului la primul termen spuneti ca va prevalati de art. 320 indice 1 cod procedura penala in sensul ca recunoasteti fapta si doriti sa fiti judecat doar pe baza actelor de la dosar. veti primi cu 1/3 mai putin la pedeapsa. daca nu aveti antecedente veti primi o pedeapsa cu suspendare.
ceau! am si eu o intrebare...va rog sa imi spuneti pe cat timp minim poate sa imi anuleze permisul,daca am avu 0,71 la testarea cu aparatul alooltest...va rog sa ma lamuriti
La o asemenea imbibatie alcoolica in aerul expirat, alcoolemia din sange va fi cu siguranta peste 0,8, ceea ce constituie infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier. Dupa ce hotararea devine definitiva permisul se anuleaza. Un nou permis puteti obtine oricand pe baza unui examen, dar mai devreme de un an de la data la care hotararea a ramas definitiva, iar condamnarea a fost cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - permis de conducere eu66us eu66us Buna seara , ma numesc C.... si am o problema : Am fost prins la volan baut , etilotestul a aratat 0.71 alcoolemie. M-i sa recoltat probe de sange , doua la ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice 01iulian 01iulian buna seara, in data de 13.03.2011 m-a oprit politia, m-a testat cu apartul alcoltest si mi-a iesit 0.58 in aer expirat, am fost la spital unde mi s-au luat ... (vezi toată discuția)
Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)