avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedepse - alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedepse - alcoolemie

buna ziua ,ce pedeapsa primesc daca am avut peste 0,80
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:10, 4 August 2011
intre 1 si 5 ani
Infractiunea prev. de art 87 al. 1 din Oug 195/2002 este sanctionata cu o pedeapsa situata intre un minim de 1 an si un maxim de 5 ani inchisoare.
In situatia in care veti fi condamnat pentru savarsirea acestei infractiuni printr-o hotararea definitiva, permisul dvs. se va anula.
Astfel, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, in situatia aplicarii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru raspuns, deci nu o sa fiu arestat
Daca nu aveti antecedente penale, aveti o pozitie de colaborare cu organele de urmarie penala, iar in fata instantei uzati de disp.art 320 indice 1 c.proc.pen.- recunoasterea vinovatiei si administrati probe in circumstantiere, puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/ 3 si de aplicarea unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este vorba de infractiune si puteti primi intre 1si 5 ani si functie de cat ati avut peste 0,80 si de atitudina dv in faza de cercetare penala puteti primi chiar cu suspendare si chiar reducerea pedepsei cu pana la 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului alin_alin alin_alin ce sa fac daca am alcolemie de 0,90 in sange si a doua proba nu am mai facuto ..... si la ce sa ma astept pe viitor (vezi toată discuția)
Explicare sentinta pentru infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) art.87 al.1 din oug 195/2002 symo12 symo12 Va rog daca ma puteti ajuta cu explicatia urmatoarei sentinte : \\" În temeiul art.87 alin.1 din OUG nr.195/2002 condamnă pe inculpatul D. G., la pedeapsa ... (vezi toată discuția)