avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

am fost prins cu 0,66 alcool in aerul expirat,mi sa suspendat permisul,daar nu stiu inca pe cat timp. vreau sa stiu ce risc ,nu am antecedente de nici un fel,vreau sa stiu ce riscuri sunt si cum trebuie sa procedez. am n
evoie de avocat?
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 16:08, 3 Ianuarie 2011
Infractiunea prev.de art.87 al.1 din Oug195/2002 este sanctionata cu pedeapsa inchisorii cuprinsa intre 1 an si 5 ani., putandu-se obtine daca nu aveti antecedente penale suspendarea conditionata a executarii pedepsei, suspendarea executarii sub supraveghere sau executarea pedepsei la locul de munca dupa caz.
Daca veti condamnat pentru infractiunea mai sus aratata, permisul dvs. va fi anulat.
Va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care vorbim de o condamnare cu suspendarea conditionata executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
0.66 alcool in aerul expirat ar insemna teoretic dublu in sange ceea ce ar insemna aproximativ 1,2,,,,,,intrebarea mea este daca ti s-a recoltat sange si daca da cat a fost rezultatul ( daca este peste 0.80 atunci ai dosar penal si vei fi trimis in judecata )(citeste oug195/2002) ar fi bine sa vb cu un avocat si sa ii spui mai multe amanunte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal hagiugheorg1_BZ hagiugheorg1_BZ va salut.am o mare problema am fost prins la volan baut cu o concentratie alcoolica de 0,73 in aer expirat cit poate sa iasa la proba de singe si daca e amenda ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)