avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului

Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat probe de sange si urmeaza sapt viitoare sa mearga la medicina legala pentru rezultate.Din cate am vorbit cu politistul daca ii iese peste 0.80 si o sa ii iasa cu siguranta va trebui sa mearga in fata unui judecator si risca la anularea permisului sau inchisoare.Poate sa ma lamureasca cineva cu cat mai multe detalii??ce se poate face?? :((
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:05, 1 August 2010
avand o alcolemie de 0,76 in aerul expirat a intrat in sfera infractiunii, in sange va avea aproximativ dublu, ceea ce inseamna dosar penal, trimiterea in judecata pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului- art.85 din oug195/2002/r , ceea ce se condamna in functie de circumstante si probe de la un an pana la 5 ani, in functie de circumstante va lua pedeapsa care zic eu va fi de un an și cu suspendare, iar permisul ii va fi anulat, dupa perioada condamnarii va putea sa dea din nou de permis...
Daca la probele biologice alcoolemia va iesi peste 0.80 i se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. In urma cercetarilor penale , procurorul va da o soluitie de SUP sau de trimitere in judecata. In cazul in care i se va aplica o pedeapsa cu amenda penala sau cu inchisoare (ca si modalitate de executare cu suspendare, asta in cazul in care nu este recidivist), automat se va anula si permisul de conducere , cu posibilitatea de a sustine din nou exemenul pentru obtinerea acestuia la un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Tin sa va zic ca nu a avut antecedente pana acum.E prima data cand a condus asa.Inteleg ca este gresit si nu sunt de acord cu consumul de bauturi alcolice la volan.Sunt constienta ca o sa ii iasa mult dar mie imi este de sanctiune, prefer permisul suspendat o amenda orice decat inchisoare..momentan dosarul este la sectia de politie.Poate rezolva ceva daca se duce acum acolo pana ajung la IML probele de sange???
Si altceva politistul spunea ca in cazul in care nu este de acord cu rezultatele de la iml de la noi se poate face o recalculare la Medicina Legala Mina Minovici, la Bucuresti???Ce parere aveti este indicat, avand in vede ca poate sa ii iasa si mai mult....Eu preferam sa ii suspende permisul 3 luni de azice dr asta ar insemna sa fie sub 0.80 si nu are cum
Daca este la prima fapta penala cel mai sigur va fi condamnat cu sespendarea executarii pedepsei, care va fi scrisa totusi in cazier (daca va primi doar amenda penala, de asemena se va inscrie in cazierul sau judiciar.)

Poate ca tot raul a fost inspre binele dvs. si al lui. Daca nu era oprit de agentul de politie, putea face un acident si cu siguranta puteati fi victima

Permisul i se anuleaza, nu se suspenda. trebuie sa sustina alt examen pt permis cand va fi sa fie....
El , daca a luat permisul de conducere se presupune ca stia ce inseamna savarsirea acestei infractiuni la regimul circulatiei.
Indiferent ce pedeapsa ati fi "preferat" dvs. in lege sunt mentionate clar si nu dupa preferinte, ci dupa gradul de pericol social al faptei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,81 cassanova_rik cassanova_rik la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului cristinaa1 cristinaa1 Buna ziua, Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)