Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat probe de sange si urmeaza sapt viitoare sa mearga la medicina legala pentru rezultate.Din cate am vorbit cu politistul daca ii iese peste 0.80 si o sa ii iasa cu siguranta va trebui sa mearga in fata unui judecator si risca la anularea permisului sau inchisoare.Poate sa ma lamureasca cineva cu cat mai multe detalii??ce se poate face?? :((
Spuneam ca,. daca e la prima fapta penala, poate fi condamnat la inchisoare, insa cu suspendarea executarii pedepsei. Ea va fi scrisa in cazierul sau, iar daca mai face vreo boacana de acest fel, va merge la inchisoare , pentru fapta respectiva si in plus va executa in detentie si pedeapsa suspendata... Trebuie sa aiba mare grije...
pentru asa ceva nu va primi amenda penala cu siguranta pentru ca in aer a avut 0,76 iar in sange de obicei iese dublu adica undeva la 1,40 ceea ce inseamna condamnare penala la minim un an de zile, pedeapsa care i se va da cu suspendare, permisul nu se suspenda ci i se anuleaza, examenul pentru obtinerea unui nou permis o sa poata da dupa ce trece perioada pentru care va fi condamnat.
Poate sa ceara recalcularea la Mina Minovici decat daca se ajuta in vreun fel, aceasta recalculare se face in functie de cat a declarat ca a consumat bauturi, de ce a mancat si cat a mancat, ce anume a baut, ce greuate are, daca a luat pastile si ce fel de pastile, la ce ore s-au intamplat aceste lucruri și in functie de acestea se face o curba a alcolemiei care iti poate arata mai mult sau mai putin de 0,80 mg/000, iar daca este sub 0,80 atunci solutia de la parchet este n.u.p. iar daca este peste atunci va fi trimis in judecata
Infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicol sau tramvai de catre o persoana care are iimbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l pur in sange se pedsepseste cu inchisoare de la 1-5 ani.
In cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev de art.87 al 1 din Oug195/2002, permisul se anuleaza.
In situatia condamnarii la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere , se va putea prezenta la examen in vederea obtinerii pentru toate categoriile avute anterior, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, indiferent de cuantumul pedepsei aplicate.;)
Alcoolemie 0,81
cassanova_rik
la ora 22 am intrat in gard cu masina ....la 23si 20 de minute am suflat in etilotest si mi aiesit 0,81in aer si la 23si 42de minute mi sa recoltat prima proba ... (vezi toată discuția)