avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului

Buna ziua,
Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. Cazierul meu rutier este curat.
As vrea sa stiu daca o sa mi se faca dosar penal, daca o sa-mi dea inchisoare cu suspendare sau pot scapa doar cu o amenda si daca imi vor anula permisul de conducere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
cristinaa1, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaa1 , utilizator 00:07, 19 Februarie 2015
[Editat]
Ma gandesc cum erau ceilalti din masina :giggle:
1. Da, vi se va intocmi dosar penal
2. Da, aproape sigur veti primi inchisoare cu suspendare. Banuiesc ca nu mai aveti asemenea ispravi, sau macar n-ati mai fost prinsa conducand asa vesela.
3. Aveti si bafta, tocmai ce intrara in vigoare noile prevederi... Ce amenda... 0,80 s-a facut 0,50, asa ca puteti primi pana la 5(cinci) ani de inchisoare!
Cititi art.79(1).
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
Daca citeai cu atentie, am precizat ca am cazierul curat... nu am luat niciodata vreo amenda sau puncte de penalizare... si nu am avut probleme cu legea.... :giggle:
Nu te mai gandi cum erau ceilalti din masina.... probabil ai prea multa imaginatie si ar trebui sa ti -o dezvolti altfel...
Am pus o intrebare... atat
Din descrierea dvs inteleg ca ati fost trimisa in judecata,nu prea inteleg intrebarea cu dosarul penal, poate incercati sa fiti mai clara. Dosar penal s-a intocmit cand ati fost depistata cu alcoolemia de 0,42 alcool pur în aerul expirat.
Da... nu am pus bine intrebarea.... De fapt as fi vrut sa stiu daca toata treaba asta o sa-mi apara in cazier, daca o sa fiu condamnata si daca exista vreo posibilitate sa imi dea doar o amenda fara condamnare... avand in vedere ca am un cazier curat si am avut o atitudine sinere pe tot parcursul anchetei... si mi-am recunoscut vinovatia si o regret.
Din ceea ce am discutat cu un avocat, mi-a spus ca o sa-mi dea condamnare cu suspendare.
Daca sunteti trimisa in judecata, in cazul renuntarii la aplicarea pedepsei sau amanarii aplicarii pedepsei, ramaneti cu permisul, in cazul condamnarii cu executare sau cu suspendarea sub supraveghere permisul se anuleaza.

Alte discuții în legătură

Conducere in stare de ebrietate adiadrian24 adiadrian24 Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care am fost oprit de politie in stare de ebrietate cu o alcolemie mai mare de 0,50 in aerul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Soppyy30 Soppyy30 Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)