avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului

Buna ziua,
Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. Cazierul meu rutier este curat.
As vrea sa stiu daca o sa mi se faca dosar penal, daca o sa-mi dea inchisoare cu suspendare sau pot scapa doar cu o amenda si daca imi vor anula permisul de conducere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
cristinaa1, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaa1 , utilizator 00:07, 19 Februarie 2015
Multumesc pentru raspuns! Totusi as fi vrut sa stiu daca cineva care a fost intr-un caz similar cu al meu a scapat doar cu o amenda... Condamnarea aceasta m-ar afecta f mult...
[Editat]
N-ati citit cu atentie ce v-am scris....si-ati avea nevoie!
Modificarile la codul rutier au intrat in vigoare sambata, 14.02.2015.
Este fizic imposibil sa existe, va citez
[...]cineva care a fost intr-un caz similar cu al meu a scapat doar cu o amenda...

Bafta!
P.S. Sa nu uit: nu v-am tutuit, asa ca incercati sa ramaneti o d-na/d-ra.... cel putin in exprimare!
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
Am omis sa precizez ca si in cazul amenzii penale permisul se anuleaza, amenda penala tot condamnare inseamna.
@Dl Goe:
La aceasta infractiune este prevazuta si alternativa amenzii penale, cat despre limita de 0,50 g/l alcool pur in sange, nu stiu unde ati vazut, infractiunea este reglementata in Codul Penal.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc f mult pt raspuns dl. Patrascu Razvan!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere in stare de ebrietate adiadrian24 adiadrian24 Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care am fost oprit de politie in stare de ebrietate cu o alcolemie mai mare de 0,50 in aerul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Soppyy30 Soppyy30 Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)