avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe fondul consumului de alcool, cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe fondul consumului de alcool, cu pagube materiale

Buna,
am avut un accident rutier pe fondul consumului de alcool cu pagube materiale (stalp iluminat si masina mea), rezutatul testelor sunt 0.77 in aer si 1.4 in sange, mentionez ca nu am mai efectuat si a doua proba de sange.
nu am avut cazier si nici probleme cu politia, am cooperat cu politia.
1Care ar fii urmarile? inchisoare cu executare sau cu suspendare?
sunt angajat
am rate bancare pe care le platesc la zi
2 care ar fi costurile de reparatie a stalpului de iluminat
3 firma de asigurari acopera dauna provocata sa nu

va multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters190145, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:06, 1 Februarie 2011
buna seara,
cu suspendare tinand cont ca nu sunt victime, de comportament, cooperare cu autoritatile si de faptul ca nu ai antecedenta.
in situatia cand la proces electrica se va constitui parte civila a sa cunosti intinderea pagubelor.
stima
aveti mari sanse la o condamnare cu suspendare, iar paguba va fi suportata de asigurator daca il introduceti in cauza
la ce se refera "introducere in cauza si ce demersuri sunt necesare"?
Vi se va intocmi dosar penal pentru coducere pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 ,pedeapsa fiind ,inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Recunoasteti fapta de la primele cercetari,cat si in instanta,situatie care va va aduce in conformitate cu disp.art.320 ind.1 c.pr.pen,o reducere a pedepsei cu 1/3, si apoi vi se va aplica o sanctiune cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen.
Mergeti la Primaria unde s-a petrecut accidentul si intrebati valoarea stalpului,pe care ar fi bine sa o platiti pana la proces,in caz contrar,urmand a fi obligat la plata acestei sume de catre instanta de judecata,cu titlul de despagubiri civile.
Vi se va anula permisul de conducere,urmand sa puteti sa va inscrieti la un nou concurs pentru redobandirea permisului la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan kokojumbo kokojumbo Buna ziua. Eu sunt din Brasov si acum 6 luni am fost prins baut la volan in Loc. Turda. Alcoolemie fiola - 0.57. Astazi m-a sunat un domn politist ca trebuie ... (vezi toată discuția)