am fost prins conducind beat mi sa intocmit dosar penal iar permisul mi lau suspendat pe o perioada nedeterminata.Mentionez ca permisul este italian.Intrebarea este ,daca eu pot sa il recuperez inainte de a se judeca procesul,pe semnatura si apoi sa plec a doua zi cu avionul sau cu autocarul spre italia.am auzit ca exista aceasta posibilitate.sau cum fac sa il trimita mai repede in italia
Buna ziua,
In dosarele penale avand ca obiect infractiunile pe drumurile publice din OUG 195/2002, respectiv conducerea unui autoturism in stare de ebrietate, permisul nu se restituie pana la terminarea procesului.
Se putea restitui permisul, cu declaratie la notariat ca nu veti conduce pe perioada stabilita in Romania si cu restitutirea permisului pentru a putea conduce in alta tara,doar in situatia unei contraventii.
La alcool test rezultatul a fost de 1,09 iar la singe 2,15 respectiv 2,30.Am antecedente penale pentru infractiunea de furt calificat.Am cooperat si nu am refuzat atit testul cu etilotestul cit si recoltarea probelor de singe.Mam prezentat si la politie cind am fost citat insa la procuratura politistul nu a mai avut rabdare si a plecat asta deoarece am asteptat 3 ore.Intrebarea este la ce sa ma astept la inchisoare sau suspendare,si ce drepturi mi se vor anula sau suspenda plus la ce amenda sa ma astept.Multumesc anticipat.
Dat fiind faptul ca nu ati produs accident este posibil sa luati o pedeapsa cu sus pendare. Dar din punct de vedere al celorlalte infractiuni savarsite nu mai prezentati garantie in fata organelor de ancheta si deci si masurile care se vor lua vor fi in consecinta. Permisul in orice caz va fi in cel mai fericit caz suspendat daca nu chiar anulat.