avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 87, alin. (1) din OUG nr. 195/2002 - pedeapsa, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 87, alin. (1) din OUG nr. 195/2002 - pedeapsa, avocat din oficiu

as vrea sa stiu daca pentru o fapta prevazuta de art.87 alin.1 cod rutier fara accident si cu recunoasterea faptei ma va lasa in pronuntare la primul termen si de cam cit ar fi cuantumul pedepsei(estimativ). multumesc anticipat.La alcol test a fost 1.02mg/apr,si la analize a iesit 2,15 respectiv 2,30.Daca imi aleg aparator din oficiu cu cit ar ingreuna sentinta?
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
adrian0419, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian0419 , utilizator 18:33, 29 Noiembrie 2011
Fapta Dv. este prevazuta si ped. de legea penala, Asa ca avocat din oficiul:::, instanta trebuie sa va asigure aparator din oficiul in faza de cercetare judecatoreasca, Iar in timpul cercetarii si urmaririi penale puteti Dv. sa va angajati un avocat.
Pedeapsa poate fi si in functie de antecedente avute anterior;;;1 an si 3, 4, 5, luni etc. Este si in functie de cine judeca. Poate sa va dea o pedeapsa cu suspendare..B-)X-(
Permisul nefiind eliberat de statul roman(il anulau daca era)dupa pronuntare cam cit dureaza sa il trimita tarii de origine?Adica comunicarea de la judecatorie versus politie/politia catre igp/igp catre ambasada tarii respective.Caci numai in romania dureaza un infinit.As putea eu sa urgentez ,adica sa duc pronuntarea de la judecatorie la politia bacau unde de altfel este si retinut pina la finalizarea procesului?
(AICI NU AM INTELES EU BINE:ESTE RETINUT PINA SE TERMINA FAZA CERCETARILOR DE POLITIE SAU PINA LA PRONUNTAREA IN CAUZA)
La 2,15 - 2,30 la mie inseamna ca erati in coma alcoolica la volan. Separe ca o sa va retina permisul cam mult iar pronuntarea o sa se cam lase asteptata. Inarmati-va cu rabdare.
La o asemenea alcoolemie permisul de conducere va fi anulat. Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si permisul de conducere vor fi trimise pe filiera legala la organele competente din tara care a emis respectivul permis pentru anulare. Anularea unui act se face de catre organul care l-a emis.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis; consecintele conducerii sub influenta alcoolului adrian0419 adrian0419 am fost prins conducind beat mi sa intocmit dosar penal iar permisul mi lau suspendat pe o perioada nedeterminata.Mentionez ca permisul este italian.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Permis auto.alcoolemie.cat timp trebuie sa stau pe bara ? krebs krebs Am ramas fara permis auto din 17 sept.2007 pt. alcool (0,59 in aer-dosar penal-anulare permis) in Pitesti dupa ce m-am sifonat (accident usor) cu o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan si conducere fara permis ionicaion ionicaion In anul 2009 am fost oprit de un politist , masina proprietatea mea dar conducea un prieten care nu poseda permis de conducere, eu fiind in stare de ebrietate. ... (vezi toată discuția)