avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan si conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan si conducere fara permis

In anul 2009 am fost oprit de un politist , masina proprietatea mea dar conducea un prieten care nu poseda permis de conducere, eu fiind in stare de ebrietate. Atunci am spus ca eu conduceam si m-au dus la analize cu toate ca si-a dat seama ca conducea prietenul asta.A iesit alcoolemia peste 0.8 si pana in 2012 dosarul a stat cand la politie cand la procuratura, iar dadeam declaratii ba la politie , ba la procuror.
Avocatul imi spunea ca nu o sa se ajunga la judecatorie, dar tocmai asta s-a intamplat. In acest timp am avut permisul retinut, dar mai conduceam din cand in cand pe stradute mai laturalnice, pana m-a urmarit acelasi politist si m-a pus din nou sub urmarire penala. Am fost condamnat cu suspendare in primul dosar si acum nu stiu ce o sa se intamle cu al doilea ca din cate mi-am dat seama politistul e pus pe rele, cred ca o sa-i dea drumul in judecatorie si l-a al doilea. Poate sa-mi dea tot cu suspendare judecatorul?
Cel mai recent răspuns: ionicaion , utilizator 13:25, 8 Ianuarie 2013
Daca ati savarsit fapta dupa prima condamnare, sunteti in situatia descrisa de:

ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.


In cazul in care fapta a fost savarsita inainte de condamanre, se aplica:

ART. 85
Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Va multumesc!
Inainte de condamnare ca speram sa-mi dea NUP si de asta ma mai riscam. Tinand cont ca mi-a dat 1an si 4 luni situatia este foarte grava. Nu prea am inteles in sensul ca mi se anuleaza suspendarea, imi mai da o pedeapsa pe care cumulate tre sa le execut? sau o execut pe cea mai mare dar fara posibilitate de suspendare?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Procedura danamatea danamatea va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)