In anul 2009 am fost oprit de un politist , masina proprietatea mea dar conducea un prieten care nu poseda permis de conducere, eu fiind in stare de ebrietate. Atunci am spus ca eu conduceam si m-au dus la analize cu toate ca si-a dat seama ca conducea prietenul asta.A iesit alcoolemia peste 0.8 si pana in 2012 dosarul a stat cand la politie cand la procuratura, iar dadeam declaratii ba la politie , ba la procuror.
Avocatul imi spunea ca nu o sa se ajunga la judecatorie, dar tocmai asta s-a intamplat. In acest timp am avut permisul retinut, dar mai conduceam din cand in cand pe stradute mai laturalnice, pana m-a urmarit acelasi politist si m-a pus din nou sub urmarire penala. Am fost condamnat cu suspendare in primul dosar si acum nu stiu ce o sa se intamle cu al doilea ca din cate mi-am dat seama politistul e pus pe rele, cred ca o sa-i dea drumul in judecatorie si l-a al doilea. Poate sa-mi dea tot cu suspendare judecatorul?
Daca ati savarsit fapta dupa prima condamnare, sunteti in situatia descrisa de:
ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
In cazul in care fapta a fost savarsita inainte de condamanre, se aplica:
ART. 85
Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Va multumesc!
Inainte de condamnare ca speram sa-mi dea NUP si de asta ma mai riscam. Tinand cont ca mi-a dat 1an si 4 luni situatia este foarte grava. Nu prea am inteles in sensul ca mi se anuleaza suspendarea, imi mai da o pedeapsa pe care cumulate tre sa le execut? sau o execut pe cea mai mare dar fara posibilitate de suspendare?
Va multumesc!
Citatie
valentin_matei2003
Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie :
Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Procedura
danamatea
va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)