avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire permis; consecintele conducerii sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire permis; consecintele conducerii sub influenta alcoolului

am fost prins conducind beat mi sa intocmit dosar penal iar permisul mi lau suspendat pe o perioada nedeterminata.Mentionez ca permisul este italian.Intrebarea este ,daca eu pot sa il recuperez inainte de a se judeca procesul,pe semnatura si apoi sa plec a doua zi cu avionul sau cu autocarul spre italia.am auzit ca exista aceasta posibilitate.sau cum fac sa il trimita mai repede in italia
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
adrian0419, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:26, 4 Februarie 2011
Nu inteleg,statul roman are dreptul de a anula un permis de conducere emis de o alta tara?Am fost imformat ca nu au dreptul de a anula un document emis de alt stat.
Din nefericire pentru dvs,statul roman are dreptul sa ia masurile legale pentru o infractiune petrecuta pe teritoriul Romaniei.
Dvs.ati savarsit aceasta infractiune si conform principiului teritorialitatii legii prev.de art.3 din Codul Penal roma,veti suporta consecintele legale.
Este valabila aceiasi masura si pe teritoriul altei tari.
Recunoateti fapta la cercetari si in faza de cercetare judecatoreasca si in conformitate cu disp.art.320 ind.1 c.pe.pen,pedeapsa va va fi redusa cu 1/3.
In functie de circumstantele dvs personale,de existenta sau inexistenta unor antecedente penale,veti fi sanctionat cu o pedeapsa su suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - pedeapsa, avocat din oficiu adrian0419 adrian0419 as vrea sa stiu daca pentru o fapta prevazuta de art.87 alin.1 cod rutier fara accident si cu recunoasterea faptei ma va lasa in pronuntare la primul termen si ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand sub influenta alcoolului adrian0419 adrian0419 in data de 3 dec 2010 am fost oprit de un echipaj de politie in Podul Turcului si la etilotest mia iesit 1,09 acum astept sa vina rezultatul de la med legala ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)