am fost prins conducind beat mi sa intocmit dosar penal iar permisul mi lau suspendat pe o perioada nedeterminata.Mentionez ca permisul este italian.Intrebarea este ,daca eu pot sa il recuperez inainte de a se judeca procesul,pe semnatura si apoi sa plec a doua zi cu avionul sau cu autocarul spre italia.am auzit ca exista aceasta posibilitate.sau cum fac sa il trimita mai repede in italia
Nu inteleg,statul roman are dreptul de a anula un permis de conducere emis de o alta tara?Am fost imformat ca nu au dreptul de a anula un document emis de alt stat.
Din nefericire pentru dvs,statul roman are dreptul sa ia masurile legale pentru o infractiune petrecuta pe teritoriul Romaniei.
Dvs.ati savarsit aceasta infractiune si conform principiului teritorialitatii legii prev.de art.3 din Codul Penal roma,veti suporta consecintele legale.
Este valabila aceiasi masura si pe teritoriul altei tari.
Recunoateti fapta la cercetari si in faza de cercetare judecatoreasca si in conformitate cu disp.art.320 ind.1 c.pe.pen,pedeapsa va va fi redusa cu 1/3.
In functie de circumstantele dvs personale,de existenta sau inexistenta unor antecedente penale,veti fi sanctionat cu o pedeapsa su suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen