Buna ziua,
Ma numesc Anton Dragos si sunt din Constanta. Saptamana trecuta am primit o instiintare acasa prin care mi se cerea ca incepand cu data de 06 sept 2010 sa trec pe la banca Alpha Bank, unde am un credit, ca sa semnez un nou act aditional care sa respecte legislatia in vigoare. Mentionez ca eu am contractat un credit in euro in anul 2007 la Alpha Bank, cu dobanda variabila, in care dobanda era compusa din DOBANDA DE BAZA de 7,25% si din MARJA de 2%. Intre timp aceasta dobanda de baza a ajuns la 8,5%. Astazi cand m-am prezentat la banca, cei de acolo mi-au spus ca nu sunt gata acele acte aditionale si sa ma prezint incepand cu data de 20 sept ca abia atunci vor putea sa imi furnizeze noul act aditional. La insistentele mele, insistant pe faptul ca, conform legii50/2010 in care clientul are timp de studiu a noului act aditional 15 zile, iar termenul de implementare a OUG 50/2010 este de 30 sept, mi s-a inaintat un draft al actului aditional pe care il puteti gasi la adresa
[ link extern ] .
In plus la acest act aditional, la art.5, apare un nou comision, denumit comision unic, pe care care banca il solicita pentru servicii prestatela cererea clientului, comision care dupa parerea mea nu este foarte bine definit.
Intrebarile mele sunt:
1. Este legal sa se ia ca referinta cotatia EURIBOR de la data de 21.06.2010
2. daca acest comision unic este legal, caci din ce inteleg eu, daca voi plati anticipat, solicitand reducerea perioadei de creditare proportional cu valoarea platii anticipate, sau daca le voi cere pana si un extras de cont, banca imi va solicita 1% din valoarea creditului ramas.