avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Act aditional banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Act aditional banca

Buna ziua,
Ma numesc Anton Dragos si sunt din Constanta. Saptamana trecuta am primit o instiintare acasa prin care mi se cerea ca incepand cu data de 06 sept 2010 sa trec pe la banca Alpha Bank, unde am un credit, ca sa semnez un nou act aditional care sa respecte legislatia in vigoare. Mentionez ca eu am contractat un credit in euro in anul 2007 la Alpha Bank, cu dobanda variabila, in care dobanda era compusa din DOBANDA DE BAZA de 7,25% si din MARJA de 2%. Intre timp aceasta dobanda de baza a ajuns la 8,5%. Astazi cand m-am prezentat la banca, cei de acolo mi-au spus ca nu sunt gata acele acte aditionale si sa ma prezint incepand cu data de 20 sept ca abia atunci vor putea sa imi furnizeze noul act aditional. La insistentele mele, insistant pe faptul ca, conform legii50/2010 in care clientul are timp de studiu a noului act aditional 15 zile, iar termenul de implementare a OUG 50/2010 este de 30 sept, mi s-a inaintat un draft al actului aditional pe care il puteti gasi la adresa [ link extern ] .
In plus la acest act aditional, la art.5, apare un nou comision, denumit comision unic, pe care care banca il solicita pentru servicii prestatela cererea clientului, comision care dupa parerea mea nu este foarte bine definit.
Intrebarile mele sunt:
1. Este legal sa se ia ca referinta cotatia EURIBOR de la data de 21.06.2010
2. daca acest comision unic este legal, caci din ce inteleg eu, daca voi plati anticipat, solicitand reducerea perioadei de creditare proportional cu valoarea platii anticipate, sau daca le voi cere pana si un extras de cont, banca imi va solicita 1% din valoarea creditului ramas.
Cel mai recent răspuns: razvani68 , utilizator 17:24, 8 Septembrie 2010
eu stiu ca periada de implementare a oug 50/2010 este de 20.09.2010 fapt pentru care eu zic sa mai treceti pana atunci pe la ei ca sa nu se considere acceptare tacita.
cand mergeti sa semnati actul aditional specificati ca nu sunteti de acord cu implementarea acelui comision unic deoarece nu respecta prevederile ordonantei.solicitati totodata printr-o adresa la care cereti nr de inregistrare sa nu vi se aplice acel comision iar in cazul in care banca nu se conformeaza faceti sesizare la anpc
CPT a scris:

Astazi am fost la sediul .......................... si mi s-a dat spre studiu acelasi act aditional, numai ca in locul marjei de 2%p.a. din contractul vechi mi-au trecut abuziv marja de 8,492%p.a., pentru a pastra vechea dobanda. Incearca sa ne pacaleasca! V-au spus ca vor pastra marja fixa de 2% existenta in contract?

interventie moderator

Stergeti, va rog, din mesajul dvs., denumirea persoanei juridice implicate in discutie.In forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.Va invit in acest sens, sa cititi si Regulamentul de postare in forum.

O zi buna.
si eu am credit si am fost azi la ei si o doamna mi-a spus sa ma duc cu programare. deci ... asta mi se pare o aberatie. o sa ma duc din nou si o sa vad ce imi da sa semnez. cine stie un forum in care se discuta modificarile pentru fiecare banca?

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)