avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Activitate MarianHD

Activitate MarianHD

Buna ziua.
As dori mai multe informatii privind urmatoarea problema.
Am decis cu un utilizator de pe internet sa facem un schimb de bunuri. Am decis ca schimbul sa se faca printr-o firma de curierat rapid.
Eu am trimis bunurile iar el nu a mai trimis ce avea de trimis.

Am facut o plangere catre Parchetul de pe langa Judecatoria .. din orasul unde este domiciliat el alaturi de dovezile pe care le-am avut.
Am fost chemat la Politia din orasul meu pentru a da niste declaratii suplimentare neavand posibilitatea sa ma deplasez in orasul lui.
Peste cateva luni am primit o copie de la Parchetul de pe langa Judecatoria .. din orasul unde este domiciliat el cu copia dupa rezolutia procurorului.
Rezolutia este ( pe scurt):
- "Persoana vatamata ... (eu) si-a indeplinit obligatiile contractuale "
- "Numitul .. (el) nu si-a respectat obligatiile contractuale deoarece sustine ca el a primit altceva decat ii fusese promis " - in declaratie a mintit ca a primit 2 sticle de apa din partea mea.
-" In prezenta cauza nu a existat o inducere in eroare cu prilejul executarii contractului ci doar o simpla neexecutare din partea numitului ... (el) fata de care persoana vatamata (eu) are in continuare un drept de creanta cu obligatia corelativa de a face ( livrarea bunurilor promise) in sarcina primului iar un eventual refuz de a o executa dand dreptul de a-l chema in judecata in fara instantelor civile".

Ce as putea face mai departe ? Chemandu-l in judecata se va tine in orasul meu sau in orasul lui ? Banuiesc ca prezenta unui avocat nu este obligatorie ci optionala?? Prezenta mea este obligatorie sau este de ajuns o plangere facuta cu toate dovezile anexate ?

P.S.: In cazul in care are vreo importanta, livrarea bunurilor trimise de mine a fost in luna martie 2010, plangerea la Parchet s-a facut la sfarsitul lunii martie iar comunicarea de la Parchet am primit-o in august/septembrie 2010.
Da, parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale deoarece fapta nu este prevazuta de legea penala.
In cazul in care il dau in judecata, procesul se va tine la domiciliul paratului ?
In principiu de cate "sedinte" este nevoie? Cine va plati cheltuielile de judecata ?
Buna ziua, am facut acum cateva luni o reglamatie la Parchet impotriva unui individ pentru inselaciune de bunuri mobile.
Am primit rezolutia celor de la Parchet printr-o recomandata.
Raspunsul lor a fost ca persoana vatamata ( eu) are un drept de creanta cu obligatia corelativa de a trimite bunurile mobile in sarcina persoanei reclamate iar un eventual refuz dandu-mi dreptul de a-l chema in judecata in fata instantelor civile.
In cazul in care il voi da in judecata, procesul se va tine in orasul persoanei vatamate sau in orasul persoanei reclamate ???

Raspunsul celor de la parchet se termina prin: "Solutia se comunica" . Ce inseamna mai exact acest lucru ??
Multumesc.