Buna ziua.
As dori mai multe informatii privind urmatoarea problema.
Am decis cu un utilizator de pe internet sa facem un schimb de bunuri. Am decis ca schimbul sa se faca printr-o firma de curierat rapid.
Eu am trimis bunurile iar el nu a mai trimis ce avea de trimis.
Am facut o plangere catre Parchetul de pe langa Judecatoria .. din orasul unde este domiciliat el alaturi de dovezile pe care le-am avut.
Am fost chemat la Politia din orasul meu pentru a da niste declaratii suplimentare neavand posibilitatea sa ma deplasez in orasul lui.
Peste cateva luni am primit o copie de la Parchetul de pe langa Judecatoria .. din orasul unde este domiciliat el cu copia dupa rezolutia procurorului.
Rezolutia este ( pe scurt):
- "Persoana vatamata ... (eu) si-a indeplinit obligatiile contractuale "
- "Numitul .. (el) nu si-a respectat obligatiile contractuale deoarece sustine ca el a primit altceva decat ii fusese promis " - in declaratie a mintit ca a primit 2 sticle de apa din partea mea.
-" In prezenta cauza nu a existat o inducere in eroare cu prilejul executarii contractului ci doar o simpla neexecutare din partea numitului ... (el) fata de care persoana vatamata (eu) are in continuare un drept de creanta cu obligatia corelativa de a face ( livrarea bunurilor promise) in sarcina primului iar un eventual refuz de a o executa dand dreptul de a-l chema in judecata in fara instantelor civile".
Ce as putea face mai departe ? Chemandu-l in judecata se va tine in orasul meu sau in orasul lui ? Banuiesc ca prezenta unui avocat nu este obligatorie ci optionala?? Prezenta mea este obligatorie sau este de ajuns o plangere facuta cu toate dovezile anexate ?
P.S.: In cazul in care are vreo importanta, livrarea bunurilor trimise de mine a fost in luna martie 2010, plangerea la Parchet s-a facut la sfarsitul lunii martie iar comunicarea de la Parchet am primit-o in august/septembrie 2010.
Formulati actiune civila in pretentii impotriva persoanei care nu arespectat intelegerea realizata intre dvs pe internet,conf.art.998-1000 c.civ.
Actiunea trebuie sa o dovediti cu probatorii: acte,interogatoriul paratului,martori,alte probe acceptate de lege.
Competenta in solutionarea litigiului este instanta de la domiciliul paratului.
Puteti apela la sprijinul unui avocat care sa va reprezinte in acea instanta.