avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie de respingere a plangerii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie de respingere a plangerii penale

Rezolutie de respingere a plangerii dispusa in dosarul nostru cu nr [...]. Impotriva rezolutiei va puteti adresa cu o plangere la judecatoria [...] in termen de 20 de zile de la primirea comunicarii, in conformitate cu art.278/1 C.p.p.
[...]- prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria [...], Avand in vedere plangerea petentei [...] cu domiciliul in [...], indreptata impotriva solutiei din dosarul nr.[...] al acestei unitati de parchet,
CONSTAT:
Prin rezolutia din data de [...], s-a dispus in baza art.228 al. 6 C.p.p., rap. la art. 10 lit. d si C.p.p., neinceperea urmaririi penale fata de numitul [...], pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, fapta prev. si ped. de art. 192 al. 1 C.p, amenintare,fapta prev. si ped. de arrt. 193 al. 1 C.p..,furt, fapta prev. si ped. de art. 208 al. 1 C.p. si inselaciune, fapta prev. si ped. de art. 215 al. 1 C.p., apreciindu-se ca legala si temeinica propunerea formulata de organele de cercetare penala ale politiei judiciare, astfel cum au fost formulate prin referatul intocmit la data de [...].
Organele de cercetare penala ale politiei judiciare au retinut ca in data de [...], numita [...] a depus o plangere penala la Sectia [...] Politie Rurala [...], cu privire la faptul ca, in perioada [...], numitul [...] i-a distrus si i-a sustras bunuri din gospodaria sa situata in comuna [...], satul [...], a patruns fara drept in locuinta sa si a inselat-o insusindu-si din conturile pe care le avea din banci sume mari de bani.
Actele premergatoare ce s-au efectuat in cauza au stabilit ca pentru faptele deplanse de petenta, respectiv violarea de domiciliu si amenintarea, acestea s-au facut cu nerespectarea termenului de 2 luni de la data la care aceasta a stiut cine este faptuitorul asa cum prevede disp. art. 284 al. 1 C.p.p., iar pentru infractiunile de furt si inselaciune s-a constatat ca in cauza nu a rezultat existenta elementelor constitutive ale acestor fapte penale.
Impotriva rezolutiei a depus plangere petenta [...] care, in esenta, ritereaza starea de fapt si precizandu-si pretentiile, solicita tragerea la raspundere penala a numitului [...] pentru comiterea faptelor mai sus mentionate.
S-a procedat la reexaminarea actelor premergatoare efectuate in cauza si s-a constatat ca solutia dispusa pe fond se sprijina pe actele si lucrarile dosarului, iar acestea au surprins o stare de fapt corecta si completa, astfel ca in cele ce urmeaza plangerea va fi respinsa.
Vazand si disp.art.278 C.p.p.
DISPUN:
1. Respingerea plangerii formulate de petenta [...], indreptata impotriva solutiei din dosarul nr. [...] al Parchetului de pe langa Judecatoria [...].
2. Solutia se comunica cu petenta.
PRIM PROCUROR, [...]

Va rog dati-mi un sfat ce sa fac mai departe.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters282078 , utilizator 20:43, 20 Aprilie 2013
Va adresati instantei mai departe daca sunteti nemultumit de solutie, procedura este cea de la art.278^1c.p.p.
ART. 278^1
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată
După respingerea plângerii făcute conform art. 275 - 278 împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau a ordonanţei ori, după caz, a rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, date de procuror, persoana vătămată, precum şi orice alte persoane ale căror interese legitime sunt vătămate pot face plângere, în termen de 20 de zile de la data comunicării de către procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 şi 278, la judecătorul de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Plângerea poate fi făcută şi împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinse în rechizitoriu.
În cazul în care prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori procurorul ierarhic superior nu a soluţionat plângerea în termenul prevăzut în art. 277, termenul prevăzut în alin. 1 curge de la data expirării termenului iniţial de 20 de zile.
Dosarul va fi trimis de parchet judecătorului, în termen de 5 zile de la primirea adresei prin care se cere dosarul.
Persoana faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, precum şi persoana care a făcut plângerea se citează. Neprezentarea acestor persoane, legal citate, nu împiedică soluţionarea cauzei. Când judecătorul consideră că este absolut necesară prezenţa persoanei lipsă, poate lua măsuri pentru prezentarea acesteia.
La judecarea plângerii, prezenţa procurorului este obligatorie.
La termenul fixat pentru judecarea plângerii, judecătorul dă cuvântul persoanei care a făcut plângerea, persoanei faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale şi apoi procurorului.
Judecătorul, soluţionând plângerea, verifică rezoluţia sau ordonanţa atacată, pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei şi a oricăror înscrisuri noi prezentate.
Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.
În cazul prevăzut în alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instanţei îl constituie plângerea persoanei la care se referă alin. 1.
#M64
Hotărârea judecătorului pronunţată potrivit alin. 8 este definitivă.
#M50
În situaţia prevăzută în alin. 8 lit. a), persoana în privinţa căreia judecătorul, prin hotărâre definitivă, a decis că nu este cazul să se înceapă ori să se redeschidă urmărirea penală nu mai poate fi urmărită pentru aceeaşi faptă, afară de cazul când s-au descoperit fapte sau împrejurări noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmărire penală şi nu a intervenit unul dintre cazurile prevăzute în art. 10.
Judecătorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 30 de zile de la primirea acesteia.
#M64
Plângerea greşit îndreptată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.

#B
Dupa plangerea penala pe care am facut-o, in mai putin de 2 saptamani, am primit la cutia postala o chemare la politie unde am fost invitata sa scriu ceva. Eu nestiind despre ce este vorba, mi-am exprimat dorinta de a mai adauga nemultumiri la adresa paratului care aparusera; politistul m-a lasat sa scriu, bineinteles mai mult indicandu-mi formularea (si
prima plangere si la aceasta chemare, mi s-a dictat ceea ce am scris si citite randurile se inteleg diferit de ceea ce am explicat verbal) apoi la final mi-a spus sa scriu ca ''ma constitui parte civila'', abia atunci am inteles pentru ce m-au chemat la postul de politie al comunei de care apartine satul in care locuiesc. Nimeni nu a citit aceasta declaratie; m-au chemat sa scriu o declararie ca ma constitui ''parte civila'' si asa se pare ca a fost inregistrata; in declaratia de constituire parte civila, eu am adaugat lucruri grave pe care le-a comis paratul, care ar fi schimbat raspunsurile primite de neincepere a urmaririi penale+ peste mai multe luni am fost la postul de politie si am depus cateva pagini cu indicii foarte rezonabile, explicandu-le celor de serviciu la ora aceea despre ce este vorba; politiistii de serviciu nu au explicat despre ce este vorba echipei care se ocupa de cazul meu si doar le-au dat paginile lasate de mine; eu am reusit sa tiparesc o pagina in care aratam ca am fost inselata+ estorcata de bani printr-o inselatorie cibernetica, adica a pus o adresa de email de pe un site din olanda, pe serverul unei firme unde lucra si a controlat trimiterea si primirea de mesaje email, directionand in programul meu de email mesalele spre adresele lui si blocand unele mesaje; am primit mesaje email de la institutii care mi-au spus ca nu au trimis mesajele, desi statia pe care le-am primit mi-au aratat ca mesajele sunt originale- adresele de email erau falsificate cu programe sofisticate, paratul este nu numai hot si excroc de buzunare, case, etc., este si un f bine pregatit excroc si hot pe internet, folosind programe extrem de sofisticate cu care a virusat repetat programele mele de email, lap-topul, telefonul smart, chiar si blogul meu a fost virusat de mai multe ori eu primind mesaje de la Aol si Google ca blogul a fost atacat repetat cu virusi noi si agresivi, ca mi-a fost blocat IP-ul telefonului smart pt a nu mai putea intra pe unele site-uri si transmite virusul luat in telefon - pana a pus un visus care a imprastiat textele, nemaiputand recupera blogul repetat, firme de webmasteri pe care le-am platit; s-a asociat cu unii de pe site-ul din olanda pt a ma determina pe mine sa scot bani din banca, apoi imi punea scopolamina (dupa efecte+ dupa cele intamplate) si imi lua banii dandu-mi in cap eu neavand putere sa ma apar;la dosar este o dovada ca o adresa straina de email este pusa pe un server al unei firme din romania, hotul a sters urmele cum fac toti hotii, din acest motiv a atacat blogul pt a-l distruge (pentru a sterge urmele) pt ca pusesem dovezile pe blog; paratul este un om periculos si face parte dintr-o banda infractionala; l-au infiltrat in casa mea si el a operat repede, furand noaptea din casa tot ce era de valoare, distrugand toate electrocasnicele si cand mi-am dat seama ca el a facut toate astea, el repetandu-le, m-a mintit ca are clienti pt firma mea si voi recupera bani, dar a continuat sa fure in prezenta mea de multe ori, eu fiind drogata cu scopolamina- un drog care lasa persoana treaza, articulata, vazuta din exterior este normala, sigura pe sine si pe actiunile sale; ''in realitate insa drogul elimina liberul arbitru, persoana pierzandu-si controlul asupra actiunilor si gandurilor sale, fiind usor de influentat, si la dispozitia oricui vrea sa profite de ea. din cauza efectelor sale drogul este folosit, in cea mai mare parte, de catre criminali, acestia facand victimele atat de docile incat ajung sa ii ajute pe hoti sa le jefuiasca propriile case si sa le goleasca conturile bancare'' dupa cum a fost publicat in toata presa noastra. Va rog da-ti-mi sfaturi mai departe cum sa fac plangerea la judecatorie la care am dreptul. Doar scriind catre judecator povestea nu prea am sanse de a recupera ceva sau macar sa fie pedepsit cu inchisoarea hotul. Sau poate este mai bine sa ma opresc aici si sa nu mai depun plangerea la care am dreptul, dar nu am nici o sansa de partea mea.
Multumesc




Dupa ce am depus plangerea penala, am fost chemat la politie in mai putin de 2 saptamani unde mi s-a spus sa scriu "Declaratia de Constituire Parte Civila"; dupa mai mult de un an de la depunerea plangerii penale am primit prin posta raspunsul de Neincepere a Urmaririi Penale, apoi, in urma plangerii inregistrate de mine la Prim-Procuror, inca un raspuns de la Prim-Procuror de Neincepere a Urmaririi Penale; De ce m-au chemat sa inregistrez "Declaratia de Constituire Parte Civila"? Politia il are in vedere pe parat pentru alte infractiuni identice? Sau politia are indicii ca a comis infractiunile despre care eu am depus plangerea penala si este sigura ca paratul va primi o pedeapsa? Sau asa se obisnuieste sa fie chemat cel care a depus plangerea penala - sa inregistreze Decaratia de Constituire Parte Civila indiferent de raspunsul de incepere sau de neincepere a urmaririi penale impotriva paratului?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup dat de procuror? adela05 adela05 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoarea situatie. Am depus o plangere pt tulburare de posesie. Recent, mi s-a comunicat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)