avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate nectarya

Activitate nectarya

Multumesc.
ROLYU a scris:

Buna ziua, este important daca mama dvs. in acest moment apare ca si coproprietar in extrasul de carte funciara; banuiesc ca mama dvs. apare ca si coplatitor doar in cadrul contractului de credit.

Deci daca apare ca si coplatitor doar in cadrul contractului de credit nu e nicio problema?
ytrewq a scris:

in cazul decesului mamei dv. tot veti dezbate prima data succesiunea dupa tata, la costurile marite, iar dupa modificarile din cartea funciara veti relua procedura urmatoare
pana atunci puteti folosi proprietatea dar in cazul in care pentru anumite contracte, inchirieri, lucrari, ajutoare vi se cere extras de CF veti avea greutati in a contracta orce lucrare (ex apa, canal, gaze, etc) pentru ca va figura si tatal dv. printre proprietari care nu-si poate da acordul pentru incheierea formelor


Ce inseamna aceste costuri marite, ce se adauga la costurile initiale? Cumva un procent de 2-3% din valoarea imobilului?

Multumesc
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este bine sa aveti grija si la acceptarea mostenirii daca nu va grabiti.
Puteti fi inlaturat de la mostenire in anumite conditii prevazute de lege.


Si as putea accepta mostenirea fara a dezbate mostenirea acum? Cum trebuie sa procedez si in ce termen?

Multumesc.
Da, apare ca si coplatitor in cadrul contractului de credit.
Am cumparat un apartament cu imprumut bancar iar in contractul de vanzare cumparare este trecuta si mama ca si coplatitor pentru a putea insuma un venit acceptat de banca in vederea acordarii imprumutului. Mentionez ca ratele le platesc eu, mama fiind trecuta doar formal pentru a putea obtine imprumutul. Dupa decesul mamei, fratele meu poate avea vreun drept asupra imobilului meu avand in vedere ca mama era trecuta ca si coplatitor in actul casei mele?
Multumesc.
Multumesc
Buna ziua,
In urma decesului tatalui am ramas trei mostenitoare a unui imobil (eu, mama si sora). Initial am dorit sa depunem actele in vederea dezbaterii succesiunii pentru ca am auzit ca ar costa mai putin daca facem acest lucru la mai putin de un an de la moartea tatalui. Numai ca, taxele notariale ajung la aproximativ 900 de lei in urma consultarii unui notar, suma care, dupa posibilitatile noastre e foarte mare.
Ce se poate intampla daca nu deschidem acum succesiunea si vom face acest lucru in momentul in care, dupa voia Domnului, va deceda si mama?

Multumesc.
Daca nu stiu care ar fi toti mostenitorii de drept, de unde pot afla acest lucru? Ma refer la faptul ca bunicul a fost recasatorit si nu ii cunosc familia. Stiu ca pentru obtinerea anexei 24 trebuie atasate la dosar copii ale tuturor mostenitorilor de drept insa eu nu ii cunosc pe toti iar unii dintre cei pe care ii cunosc refuza sa imi dea copiile dupa buletinele lor de identitate pt a le atasa la dosar.
Matusa nu are acte pe casa, insa simplul fapt ca a ingrijit de casa si a locuit acolo de mai multi ani ii poate da dreptul sa ramana singura mostenitoare a casei respective?
Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era copil, fiecare facandu-si casa separat, deci ar trebui deschise doua succesiuni. Tatal meu mai avea frati, unul e decedat, familia lui e in strainatate, si ceilalti sunt in tara.
1.As mai putea deschide eu succesiunea asupra partii ce i-ar fi revenit tatalui daca bunicii sunt morti de peste 10 ani?
2.De unde trebuie sa incep? Nici macar nu stiu care ar fi bunurile ce trebuie dezbatute in urma succesiunii. De unde pot afla ce proprietati (imobile, terenuri) au avut bunicii spre a fi dezbatute succesoral?
3.In casa bunicii locuieste o matusa de multi ani care spune ca avand in vedere ca ea s-a ocupat de casa, a platit impozitul si a mai facut pomeni pentru bunica noua nu ne-ar mai reveni nimic si nu mai avem niciun drept. Se poate acest lucru?

Multumesc.