avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca nu dezbatem succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca nu dezbatem succesiunea?

Buna ziua,
In urma decesului tatalui am ramas trei mostenitoare a unui imobil (eu, mama si sora). Initial am dorit sa depunem actele in vederea dezbaterii succesiunii pentru ca am auzit ca ar costa mai putin daca facem acest lucru la mai putin de un an de la moartea tatalui. Numai ca, taxele notariale ajung la aproximativ 900 de lei in urma consultarii unui notar, suma care, dupa posibilitatile noastre e foarte mare.
Ce se poate intampla daca nu deschidem acum succesiunea si vom face acest lucru in momentul in care, dupa voia Domnului, va deceda si mama?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nectarya , utilizator 13:15, 20 August 2013
Veţi plăti mai mult. Adică, taxele notariale pentru cele două succesiuni plus impozitul pentru succesiunea după tată, de care în acest moment aţi fi scutiţi.
Multumesc
Este bine sa aveti grija si la acceptarea mostenirii daca nu va grabiti.
Puteti fi inlaturat de la mostenire in anumite conditii prevazute de lege.
in cazul decesului mamei dv. tot veti dezbate prima data succesiunea dupa tata, la costurile marite, iar dupa modificarile din cartea funciara veti relua procedura urmatoare
pana atunci puteti folosi proprietatea dar in cazul in care pentru anumite contracte, inchirieri, lucrari, ajutoare vi se cere extras de CF veti avea greutati in a contracta orce lucrare (ex apa, canal, gaze, etc) pentru ca va figura si tatal dv. printre proprietari care nu-si poate da acordul pentru incheierea formelor
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este bine sa aveti grija si la acceptarea mostenirii daca nu va grabiti.
Puteti fi inlaturat de la mostenire in anumite conditii prevazute de lege.


Si as putea accepta mostenirea fara a dezbate mostenirea acum? Cum trebuie sa procedez si in ce termen?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire in favoarea unuia dintre mostenitori Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Sotul meu este unul dintre cei 4 mostenitori (frati) dupa parinti. Tatal decedat de 12 ani, dupa care s-au facut acte notariale, iar mama, ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa parinti adrian67_sv adrian67_sv am o rugaminte: care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru partajul succesoral, dupa ce a decedat si al doilea parinte? ce taxe sunt de platit, daca sunt ... (vezi toată discuția)