avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters166949

Activitate ContSters166949

Răspuns la discuția disociere
Iesirea din asociatie se pote face doar in momentul in care scopul pentru care aceasta nu mai exista. Adica condomenilul nu mai exista. Locuiti intr-un condomeniu unde trebuiesc respectate niste reguli. Daca nu aveti femeie de servici presedintele poate sa ia amenda de la organele locale pentru ca nu a angajat. Daca nu aveti administretor cine va calculeaza darile catre stat? Cine va intocmeste actele contabile?
Puteti sa faceti prin rotatie pe administratorul, presedintele, cenzorul toti gratis.
Răspuns la discuția disociere
De ce nu va mutati la casa?
Mie mi se pare ciudata toata aceasta discutie deoarece in toate asociatiile pe care le am presedinti sunt oameni deschisi la minte inteleg problemele asociatiiei si colaboram impreuna sa administram cat mai bine acea asociatie. Daca e sa plec in concediu activitatea de incasare este sustinuta de cineva din comitetul executiv al asociatiei sau proprietari merg si depun intretinerea in contul bancar pentru acea saptamana in care lipsesc. Pentru a intampia asemenea probleme incercati sa departajati cele 3 activitati: Contabilitate care nu poate fi cuantificata in ore munca deoarece, este cate o activitate mereu de facut opeatii contabile renumerata cu X lei, activitate de administrare tehnica renumerata cu X lei, activitate de caserie renumerata cu X lei. Asa puteti sa vedeti exact ce paltiti.

Parte cu castigatul este de la userul:bpapiiro din postul in care spunea ca este un avataj pentru asociatie. De asemenea imi dau seama ca nu a inteles rationamentul cu casigul asociatiei de a avea un administrator PFA. Rog a mai revedea inca o data postul.
Afirmatia cum ca administratori incerca sa extraga cat mai mult bani de la proprietari mi se pare deplasata deorece conform negocierilor pe care le-a avut cu administratorul, acesta a aceptat sa plateasca acei bani.

Iar daca presedintele ca ordanator de fonduri nu a semnat si stampilat lista de intretinere aceasta nu este valabila. Odata cu aceasta semnatura isi da acordul cu privire chieltuielile facute. Deci nimeni nu incearca sa scoata mai multi bani de la dvs.
Pai dupa cate stiu eu noul cod al munci da aceasta posibilitate. Orice asociatie trebuie sa faca evaluarai periodice angajatului. La 3 asemenea evaluari negative se poate desface contractul de munca.

In concluzie tot asociatia a castigat ceva mai mult nu?
Corect dar costurile sunt mai mici cu un PFA. Sa luam exemplu un angajat cu CIM pentru ca acesta sa aiba un salariu de 400 ron asociatia trebuie sa aiba un fond de salariu de aproximativ 700 ron (am luat cifrele rotunde) pe cand cu un PFA sau SRL puteti negocia pe unde va la 550 ron sau 600 ron sau mai putin. Este o economie Nu? In ceace priveste incetarea contractului acesta poate inceta la fel de usor si la un angajat cu CIM daca nu isi face treaba. Corect?
Referitor la incasari, daca sunt asa o problema, de ce in perioada in care administratorul este in concediu nu folostiti contul bancar al asociatiei? Proprietarul care vrea sa achite merge frumusel la banca cu bani si contul bancar notat si depune intretinerea in contul bancar. Dupa cate imi dau eu sema nici o asociatie de proprietari nu indeplineste normele de siguranta minima pentru organizarea activitatilor de incasare, presedintele este raspunzator de luarea deciziei de amenajare a caseriei cu toate dotarile respective. In ...... deja organele abilitate au inceput sa acorde amenzi presedintilor care nu au lua asemenea hotarari. Asa proprietari pot oricand sa achite intretinerea, cum are banca program, pote sa faca transfer bancar fara a astepta dupa programul de incasari al administratorului. Daca aveti un administrator PFA este un lucru bun deoarece chieltuielile dvs scad. Ia ganditiva cat platiti pentru o persoan angajata cu contract de munca, salatiu net + Taxe legale (aproximativ 70%) cu contract de administrare costrurile asociatie scad cu 40% pentru administrator.
Iar daca aveti un fond de rulment bine dimensionat concediul nu va fi o problema deoarece sunt bani pentru furnizori. In ceace priveste partea tehnica sunt firme cu care asociatia lucreaza si sunt sigur ca in urma unui telefon vine si remediaza lucrarea si va da si un termen de plata. Eu asa am. Partea contabila nu aveti ce sa reprosati deoarece ea nu poate fi facuta pe jumatate aceasta nu se poate cuantifica. Deci sunt soluti pentru concediu ca treaba sa mearga fara a fi afectat bunul mers al asociatiei. Iar comitetul si presedintele trebuie sa isi faca treaba si astfel nu se va observa lipsa administratorului.
Deci sa intelg ca nu sunteti de acord cu plata activitati de incasare in perioada in care este in concediu, restul activitatilor vor fi renumerate corect? cum delimitati aceste activitati intre ele?
Deratizarea se face in intervale maxime de 6 luni conform OMS 536/1997
Dezinsectia se face trimestrial conform acelorasi norme. In caz de infestare se recomanada si a doua trecere.
Miei imi convine. Eu am mai multe asociatii si daca s-ar pune asemenea problema in vre una din ele tinand cont ca ma ocup de incasarii, partea tehnica si contabila, salarii, declaratii... in luna in care sunt in concediu le-asi inchide luna fara sa calculez salariile presedintelui , femei de servici, nu asi depune declaratiile asi face munca pe jumatate doar nu vreti sa beneficiatii de serviici complete. Mi se pare corect deoarece in luna respectiva doar am fost platit doar la jumatate. Tinand cont ca in lege se stipuleaza ca presedintele si comitetul executiv al asociatiei pote tine locul administratorului nu inteleg de ce nu o faceti? Apoi trebuie analizat exact ce presteaza administratorul dvs. Daca face si contabilitatea asociatiei nu se poate reprosa ca nu face toata munca in luna respectiva.
Explicati mai in detaliu. Adminstratorul este PFA. Corect? El calculeaza listele, Ridica facturi, ... Face incasari... Corect? La sfarsit de luna taie factura si chitanta pentru acestea. Deci concediu de odihna, iar presedintele in acest timp face doar incasari. Daca se sparge vre-o conducta vine firma care face reparatiile in asociatie si rezolva. Corect.