NU e vorba de nicio firma. E vorba de mine ca persoana fizica. Deci cum e situatia?
Ideea e ca am pus ca proasta 2 stampile pe 2 hartii si persoana respectiva a comis cu ele 2 ilegalitati si daca nu returneaza suma respectiva sunt si eu buna de plata. Pentru moment doar am dat declaratie la procuratura.
Vreau sa evit sa imi fie executata silit locuinta personala din vina altora. Cazul in sine e mai putin important ideea e ca aici se va ajunge la finalul procesului. Acum e in faza de cercetare penala la procuratura.
Vreau sa stiu cui pot sa i-o vand pentru a nu avea surprize neplacute?
1. Unui var
2. Unui prieten
3. Unui actual concubin.
Din punct de vedere legal daca vand locuinta oricareia din aceste persoane executorul poate sa considere ca am vrut sa imi instrainez bunul si sa anuleze vanzarea si sa ma lase pe drumuri?
Apreciez ironia, dar ma gandeam ca poate decizia respectiva se bazeaza poate si pe dovezi de genul poze sau alte prostii. Nu doar pe faptul ca e mama, tata, sora frate
Si mai am o intrebare:
Cand se instituie doar sechestru pe un bun? La trimiterea dosarului la tribunal sau la finalizarea procesului?
Puteti sa imi spuneti va rog ce persoane sau prin ce metode executorul poate considera ca un bun a fost instrainat si poate revoca contractul de vanzare chiar daca nu asta a fost intentia?
Am inteles ca daca vinzi sau donezi parintilor sau fratilor in mod clar ti se poate anula.
1.Dar verilor?
2. Persoanelor care nu fac parte din familie dar cu care tin legatura sau sunt in relatii de prietenie?
3. Persoane cu care am avut/am relatii in sensul de relatii personala? Mai exact concubinaj.
Imi poate asculta telefonul sau urmari personal sau decizia de anulare se bazeaza strict pe gradul de rudenie? Poate par ultima proasta, dar daca nu ma pricep deloc mai bine sa intreb pe cineva care stie si asa sa aflu si eu.