avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate boboa09

Activitate boboa09

I-am dat avocatului toate detaliile care pot ajuta la luarea unei decizii legat de imposibilitatea ca fostul sot sa fie tatal copilului.
Nu stiu daca m-am exprimat destul de clar eu, dar mi se pare ciudat sa existe o hotarare de divort in care se specifica 'nu exista copil nascut din aceasta casatorie' , si de fapt sa existe un copil care ii poarta numele fostului sot.
Cand ne-am prezentat la divort am spus acest lucru judecatoarei, si anume ca s-a nascut un copil care in acel moment avea 1 luna si poarta numele lui .
Dansa a pronuntat totusi sentinta in mod favorabil, spunand ca 'va veti descurca voi mai departe cu celalalt proces'.
Temerea mea de acest aspect e legata. Daca instanta se va lega de acest lucru? Ma gandeam sa nu se complice situatia .
In rest, cunosc procedurile in principiu ...

multumesc
Buna,

Situatia este in felul urmator : sunt mamica, si am pornit procesul de tagada paternitatii, deoarece tatal copilului este altul decat cel din certificatul de casatorie(sotul).
Problema e urmatoarea: noi (sotul si cu mine) am pornit procesul de divort la inceputul sarcinii mele, proces 'de comun acord' (un avocat ne-a redactat actele). Pana in momentul judecarii acestuia s-a nascut si copilul (rezultat dintr-o alta relatie, cum am spus la inceput). Am fost nevoita sa prezint certificatul de casatorie la starea civila pentru inregistrarea copilului si a numelui lui implicit (oricum legea ma obliga, fiind conceput in timpul casatoriei).
Foarte important !! :in momentul in care ne-am prezentat amandoi la prima infatisare a divortului i-am comunicat judecatoarei situatia: ca s-a nascut un copil intre timp (se nascuse de 1 luna) , iar actele depuse de noi cu luni in urma aveau specificatia 'fara copil nascut din aceasta casatorie'.
Doamna judecator a pronuntat totusi sentinta, ne-a 'divortat'- avem si hotararea definitiva- dar anomalia e ca copilul meu poarta numele sotului (fostului).
Deci, in prezent avem o hotarare de divort definitiva (de aproape 1 an), in care se specifica 'nu a existat copil nascut in aceasta casatorie', si un proces pentru tagada paternitatii inceput (urmeaza luna aceasta prima infatisare).
Care sunt sansele ca judecatorul sa inteleaga situatia iar procesul sa se termine cu bine ?
Mentionez ca am un avocat care se ocupa de proces, dar nu stie sa-mi spuna prea multe...
Fostul sot se va prezenta la proces si va declara ca nu e tatal copilului, dar ce facem cu hotararea de divort ? Sau nu va verifica nimeni ca aceasta exista ?
Mie mi se pare tare complicat si mi-e chiar teama de urmari...

Va multumesc si astept raspunsul dvs!