avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate loren*

Activitate loren*

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
constituirea ca partea civila se poate face in timpul judecatii pana la citirea actului de sesizare in prima instanta, iar prin exceptie si dupa acest moment daca exista acordul inculpatului (dar nu mai tarziu de sfarsitul dezaterilor). Am citat din mapa lui Neagu. In speta noastra nu exista acordul ambilor inculpati, deci instanta trebuia sa respinga act civila dar din considerentul amintit. In barem nu este mentionat acordul. Am putea face o contestatie la subiectul asta sa nu ne trezim apoi ca pierdem punctul??
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
eu am listat modelul lor si am scris pe el cu pix, apoi am trimis la ultimul numar de fax. pana la ce ora mai putem depune? 14?
nu inteleg de ce suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu poate fi dispusa niciodata in cazul pedepsei cu inchisaorea care a inlocuit pedeapsa amenzii de la plata careia condamnatul s-a sustras cu rea credinta
eu deja am facut contestatie la ea
forgotten_sunrise a scris:

NU se baga nimeni sa conteste intrebarea 97 G3?

Eu am o problema cu exceptia de la retroactivitatea efectelor nulitatii (G4, intrebarea 4) si anume: de ce posesorul de buna credinta pastreaza fructele culese anterior anularii. Eu stiam ca pastreaza fructele anterior introducerii cererii in anulare. Este acelasi lucru? Anularea nu intervine la pronuntarea hotararii? Poate spun o prostie
eu din raspunsul de la varianta c inteleg ca este pus in libertate la expirarea retinerii numai daca procurorul nu a declarat recurs. Per a contrario, daca procurorul declara recurs ramane in arest.

forgotten_sunrise a scris:

loren* a scris:

Inculpatul retinut, cu privire la care judecatorul a respins propunerea de arestare preventiva, va fi pus in libertate: b) la expirarea duratei retinerii, daca pana atunci instanta de recurs nu a dispus arestarea preventiva
c) la expirarea duratei retinerii, daca nu s-a declarat recurs de catre procuror.
De ce este corecta si varianta C? recursul procurorului impotriva respingerii propunerii este suspensiv de executare.

pai nu ai cum sa prelungesti retinerea mai mult de 24 h. daca in 24 h nu s-a dispus arestarea preventiva e obligatoriu sa-l pui in libertate. recursul procurorului o fi suspensiv de executare dar numai pana expira cele 24 h. eu asa inteleg.

Inculpatul retinut, cu privire la care judecatorul a respins propunerea de arestare preventiva, va fi pus in libertate: b) la expirarea duratei retinerii, daca pana atunci instanta de recurs nu a dispus arestarea preventiva
c) la expirarea duratei retinerii, daca nu s-a declarat recurs de catre procuror.
De ce este corecta si varianta C? recursul procurorului impotriva respingerii propunerii este suspensiv de executare.
tebana a scris:

Mersi frumos pentru raspuns. Inca o nelamurire, pentru fiecare grila contestata o alta coala? E destul de mic spatiul pentru motivare...

ai gasit vreo griluta pt contestatie? si eu o sa caut maine dimin. am 69 :(
sim05 a scris:

m13d a scris:

Pot constitui infractiune si se pedepsesc ca atare.

asa este, desi complicitatea nu ar trebui sa se pedepseasca cand nu este executare. Eu cred ca varianta a este corecta

In grila la varianta c se spune ca se pedepsesc la fel ca instigarea neurmata de executare.
ms. asta nu intelegeam nici eu. Iar la 2 nu stiam ca pedeapsa poate fi prevazuta alternativ cu pedepsa amenzii

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...