avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate mitalina

Activitate mitalina

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am sunat la inppa(inainte de proba grila) si mi s-a spus ca a doua proba va consta intr-un subiect teorie si o speta.
Eu am picat cu 66 de puncte, si asta din pura NEATENTIE, ptr ca cel putin 5 intrebari din cele gresite erau foarte simple, in mod normal nu aveam voie nici macar sa fiu in dubii asupra lor, insa am dat vina pe emotii si pe oboseala, ptr ca deja pe la intrebarea 50...trebuia sa citesc de 3 ori intrebarea ca sa pricep, citeam o intrebare si eram cu gandul la cele din urma la care nu eram sigura..si tot asa. in concluzie..am picat din vina mea, nu pot condamna pe nimeni altcineva.
insa..cel care a spus sa ne mutam in congo cei care nu am luat examenul, sa se gandeasca un pic mai bine inainte sa jigneasca, iar daca vrea..poate o sa facem noi un efort si o sa-i cumparam lui un bilet, probabil acolo o sa invete ce inseamna RESPECTUL!!!
Experinta asta nu a facut altceva decat sa ma determine sa ma pregatesc mai bine..deja m-am reapucat de invatat pentru examenul viitor!!!
Mult succes tuturor!!!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
N-ar fi normal sa anunte joi seara!!! eu poate sunt din Constanta si dau examenul in Bucuresti, daca ma anunta joi seara ca examenul va fi la 8 dimineata, eu ce pot face? trebuie sa stim in timp util la ce ora va fi examenul, unde exact, iar in functie de aceste detalii sa ne facem si noi "planurile", sa ne facem o rezervare la hotel, sa stim cam in ce zona sa fie hotelul, sau daca ne hotaram sa venim in buc, in ziua examenului!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna, in cazul in care va ajuta cu ceva ...hai sa va spun cum si ce mi-a trebuit mie cand m-am inscris(b.buc) :
- in primul rand, nu a fost suficienta fisa aia medicala facut la un spital aici (desi avea si psihiatric, si interne-40 de lei) mi-a mai trebuit adeverinta si de la medicul de familie.
-alta problema, eu desi am terminat in 2010..nu mi-a fost eliberata diploma nici acum, asa ca am avut doar adeverinta,pe care era trecuta si situatia pe fiecare an, insa expirase in iunie si am cerut o prelungire, dar pe care nu era trecuta situatia scolara, asa ca le-am legalizat pe ambele si le-am depus).
- cand am intrat cu dosarele mi s-a spus ca ...din al doilea dosar pe FIECARE copie trebuie scris "conform cu originalul" si semnat.
- ptr ca nu aveam diploma...sa fac o declaratie in care sa specific ca am solicitat diploma dar ca nu mi-a fost eliberata, decat adeverinta si sa scriu nr adeverintei, si ca ma angajez pe proprie raspundere sa depun diploma la baroul bucuresti atunci cand intru in posesia ei.
- pe cerere a trebuit sa scriu ceva de genul "ma oblig ca in cazul promovarii examenului sa ma inscriu in baroul bucuresti" ceva de genul asta. nu mai stiu exact...ptr ca eram mult prea stresata si obosita(eu mi-am facut aproape tot dosarul in ziua in care m-am inscris)
p.s. acum vreo 2 saptamani, am sunat la un barou din tara( timis, daca nu ma insel) si am intrebat cum se da a doua proba(doar speta sau speta si sinteza) la care o doamna foarte draguta mi-a raspuns..."sincer....nici noi nu stim inca!" :stunned:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
sbdcl a scris:

mie nu mi a trimis nimeni sinteze pe email desi v am rugat si vad ca altora le ati trimis,va rog sa mi trimiteti si mie sintezele pe marriusalin@yahoo.com

Super tare !!! noi suntem "obligati" (cel putin asta se intelege din "mustrarea"pe care ne-o faci) sa ne rapim din timpul nostru ca sa-ti trimitem tie sintezele, in schimb tie, fiind cel interesat, iti este greu sa citesti cateva pagini in urma pentru a gasi ce te intereseaza!!!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Panica nu este o solutie! gandeste-te ca indiferent ca suntem sau nu panicati...timpul va curge! asa ca ideal ar fi sa incercam sa-l valorificam cat mai mult si mai bine cu putinta, sa fim organizati si sa nu ne lasam cuprinsi de teama!
Dar daca stii ca in cazul tau, panica functioneaza in scop constructiv, atunci foloseste acest aspect, pentru a fi mai motivata atunci cand inveti.
Am ajuns pe ultima 100 de metri, cand trebuie sa folosim totul in avantajul nostru, si sa nu ne lasam stapaniti de nimic ce ne-ar putea impiedica sa ne atingem scopul!
Mult succes!!!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Nu asta am vrut sa spun, cum ca ar fi ceva rau in a da oral, sau o oricare alta forma de examinare, ideea era ca am impresia ca nici ei nu sunt decisi cum sa sustinem examenul si ca s-ar putea sa avem surprize. Eu (strict parera mea) cred ca la examenul scris vom avea cate 2 subiecte teorie/sinteza si un alt subiect speta.
Dar dupa cum spuneam este strict opinia mea, asta am dedus eu din hotararea aia, sa nu se creada ca am avut vreo "sursa" sau ca am auzit vreun zvon, tocmai de aia am tinut sa mentionez ca glumesc, atunci cand am spus de ex. oral.
Cred ca indiferent de modul de examinare , noi oricum trebuie sa invatam, si sa nu ne gandim ca invatam neaparat pentru examen, ci ca invatam in primul rand pentru noi, pentru "carierele noastre"!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
"..b. a doua etapă constă în susţinerea unei probe teoretice şi cu caracter
aplicativ (aplicaţie practică) la următoarele discipline:
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal. "

insa, in aceeasi hotarare :
"(5) Proba teoretică, cu caracter aplicativ, constă în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor"

pana la urma....d-zeu cu mila, cred ca nici ei nu stiu exact cum o sa fie examenul, deci tot ce putem face este sa invatam, invatam, invatam......si sa ajungem acolo sa vedem ca o sa dam ex oral(glumesc)!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Te poti inscrie in ce barou vrei, singura conditie este sa profesezi pe viitor acolo. Daca tu stai in bucuresti, ma indoiesc ca dupa examen vei vrea sa practici in buzau
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca deja se testeaza capacitatea noastra de a pune in aplicare cunostintele teoretice, atunci....pentru ce mai trebuie sa facem stagiul? de ce sa nu fim incadrati, in urma promovarii acestui examen, direct ca avocati definitivi?
In mintea mea de blonda, cam asta era scopul stagiului...sa invatam sa punem in practica, cunostintele teoretice!
Si sa nu mai uitam un lucru...in feb 2010 a fost un examen de admitere bazat numai pe teste grila(stiu o sa spuneti ca asta a fost doar o exceptie) insa cum se face ca in momentul ala s-au gandit ca o grila este suficienta pentru intrarea in profesie , iar acum este considerata doar o proba eliminatorie!
Eu sper sa intram anul asta, pentru ca la anul s-ar putea sa fie adaugate si "discipline" precum....100metri/garduri, pupatul in fundul procurorului, gadilatul in orgoliul judecatorului si resuscitarea clientului!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
ioana mary a scris:

TEMATICA EXAMENULUI O GASITI PE SITE-UL BAROULUI ARGES. ACOLO E INCLUSA SI PROBA OEPA


Este inclusa si tematica pentru oepa! insa la datele examenelor nu se specifica nimic legat de oepa! Sunt convinsa ca vom da examen si din asta, insa consider ca ar fi trebuit mentionat ceva, (cand, cum), nu sa ne lase pe noi sa deducem!