avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiManea

Activitate AndreiManea

Doncean a scris:

Cunoasteti cumparatorul?
Cunoasteti terenul?

Nu
Am aflat de aceasta probabila tranzactie din actele ( in copie ) trimise de casa de avocatura,reprezentanta bancii ( contract cont escrow ).Nu am gasit in actele unchiului nimic legat de finalizarea acestui contract, respectiv contractul in original( sau copie ) de vanzare-cumparare.

Am locuit in orase diferite, la relativ mare distanta si nu am avut o legatura permanenta cu unchiul.

Multumesc
Buna ziua
Am mostenit,dupa decesul unui unchi un cont bancar.
Cu actele necesare,m-am prezentat la banca, pentru verificarea contului.Pe baza actelor, in data de 19-01-2010 ,am lichidat contul,retragand suma de 9833euro.

Dupa 9 ( noua ) luni,primesc din partea unei case de avocatura,reprezentanta a Bancii, o invitatie de Conciliere Directa,prin care sunt somat sa restitui intrega suma, pe motiv ca suma reprezenta pasivul si nu activul succesoral al defunctului.
La anexa se afla copii dupa:
1 contract cont escrow
2 procura speciala de administrare
3 chitanta retragere numerar
Din ce am putut intelege din actele anexate:
Contract cont escrow:
-Unchiul a facut un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, avnsul fiind transferat de cumparator in cont escrow
-Continutul contului escrow a reprezentat chiar suma gasita in cont personal
-In conditiile contractului s-a mentionat ca suma din contul escrow va fi transferata in contul personal al vanzatorului daca acesta se prezinta la banca ( in termen de 120 zile ) cu originalul contractului de vanzare-cumparare, in caz contrar, banii vor fi restituiti cumparatorului.
-Contul personal al unchiului a fost deschis la aceeasi banca ( intelegand ca banca a administrat avansul, transferand banii din cont escrow in cont personal la indeplinirea obligatiei vanzatorului).

Data Contractului cont escrow: 23.06 2006 si probabil ( in interiorul celor 120 zile de gratie ) transferul in cont personal in cursul anului 2006.

20-09-2010 este data la care sunt invitat sa discut AMIABIL cu reprezentantul Casei de Avocatura angajata de Banca, restituirea sumei.Nu stiu ce "pozitie" sa adopt.

Ceea ce nu inteleg:
1 De ce m-a lasat banca sa lichidez contul, daca acesta era "pasiv" si nu "activ" dpdv succesoral?
2 Nu um gasit nici un act in posesia unchiului din care sa rezulte vreo obligatie a acestuia fata de modul de gestionare a banilor din cont, in sensul accesului/extragerii/lichidarii contului.
3 Dupa patru ani de la incheierea contractului de vanzare-cumparare ( si a deschiderii contului pentru aconto ), nu stiu daca diferenta de bani, pana la suma totala a fost achitata de cumparator.Nu am gasit nici un act sa dovedeasca acest lucru.
4 Nefinalizarea contractului obliga ,vanzatorul sa nu acceseze suma din cont?
Si in acest caz Banca, cred ca trebuia sa ma instiinteze de acest lucru.

As dori un sfat

Multumesc

A.Manea