avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate abc.jud

Activitate abc.jud

Răspuns la discuția Exceptie inadmisibilitate
unele amanunte ar fi utile aici gen natura cauzei, civ sau com, etc.exceptia inadmisibilitatii este incidenta atunci cand exista o procedura prealabila cererii de chemare in judecata si ea nu a fost urmata de reclamant, ca de ex. 720/1 Cpc sau faza prealabila in cazul contenciosului administrativ, chiar daca poate fi invocata din oficiu.in speta daca nu este vorba de o actiune in realizare in loc de promovarea uneia in constatare e dificil sa faci instanta sa accepte respingerea cererii numai pe acest temei.
Răspuns la discuția avocatura
multumesc. intr/o alta varianta de interpretare se sustine ca dupa emiterea deciziei de primire, daca in timpul celor 2 luni urmatoare nu inceteaza starea de incompatibilitate, respectiv nu iti dai demisia din magistratura, nu ar putea avea eficienta o cererea de suspendare din avocatura, ci decizia ar deveni nula. interpretarea pe textul de lege nu este in acest sens si nici nu se conditioneaza suspendarea de labsenta starii de incompatibilitate. eu inteleg ca desi incompatibil, poti formula cererea de inscriere in tablou si de suspendare din avocatura, evident cu plata taxelor de 1500 si 2000 lei.

sunteti de acord?
Discuție avocatura
daca, dupa 19 ani vechime in magistratura, treci avocat fara examen, exista vreo prevedere legala ce iti impune, inainte de suspendarea ca avocat, sa ai un contract de asistenta juridica sau ceva asemanator? in ce act normativ?
multumiri