avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptie inadmisibilitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptie inadmisibilitate

Buna ziua,
As dori ca in pledoaria finala, intr-un dosar aflat in recurs, nu o sa detaliez cauza, sa invoc exceptia inadmisibilitatii cererii, intrucat acesta avea alta cale sa isi satisfaca pretentiile pe care nu a folosit-o.
Intrebarea mea este: Pot sustine sa se respinga o actiune ca inadmisibila, in aceasta faza procesuala? Respectiv recurs?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: abc.jud , utilizator 19:18, 1 Septembrie 2011
Nu.
Inadmisibilitatea, fiind o problema de ordine publica, poate fi invocata pentru prima oara si in recurs.
unele amanunte ar fi utile aici gen natura cauzei, civ sau com, etc.exceptia inadmisibilitatii este incidenta atunci cand exista o procedura prealabila cererii de chemare in judecata si ea nu a fost urmata de reclamant, ca de ex. 720/1 Cpc sau faza prealabila in cazul contenciosului administrativ, chiar daca poate fi invocata din oficiu.in speta daca nu este vorba de o actiune in realizare in loc de promovarea uneia in constatare e dificil sa faci instanta sa accepte respingerea cererii numai pe acest temei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Excepþii procesuale respinse. pot declara recurs? edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Am pe rol un dosar de inmatriculare fara taxa (legea 9/2012) din 14.03.2013, cu toate actele necesare, avocat, timbre etc, pe 29.05 dupa 4 ... (vezi toată discuția)
Procedura exceptia inadmisibilitatii - suspendare adrianadamian09 adrianadamian09 Prin amabilitatea dvs., va solicit o clarificare privind procedura civila in urmatoarea speta: Intr-o faza initiala a fondului unui proces de revendicare, ... (vezi toată discuția)