avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura exceptia inadmisibilitatii - suspendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura exceptia inadmisibilitatii - suspendare

Prin amabilitatea dvs., va solicit o clarificare privind procedura civila in urmatoarea speta:

Intr-o faza initiala a fondului unui proces de revendicare, reclamantul solicita suspendarea cauzei in baza art. 244 al. 1 pct. 1 Cpc.

La acelasi termen, paratul solicita judecarea initiala a exceptiei de inadmisibilitate a actiunii (redactata in intampinare) in baza Deciziei nr. 33/2008 a ICCJ, invocand art. 137 al. 1 Cpc.

De asemenea paratul sustine ca nu se poate pune problema aplicarii art. 137 al. 2 Cpc, privind unirea exceptiei cu fondul.

Intrebarea este care dintre cele doua proceduri de judecata este cea corecta?

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 17:13, 21 Noiembrie 2009
INtrebarea e pusa ca la un test de cunostinte generale, nu pare a avea cineva nevoie practic de un raspuns, pare mai degraba o testare a cunostintelor celor ce raspund.
Pentru asta nu ati primit un raspuns. (V-am sters mesajul in care spuneati asta, nu se redacteaza mesaje consecutive.)

Asa incat mai bine spuneti-ne ce anume doriti, cum s-a solutionat, de ce parte erati dv. etc.
NU stim nici macar daca e revendicare pe lege speciala, poate doar sa tragem o astfel de concluzie din cuprinsul mesajului... dar si asta e discutabil, caci poate fi numai opinia partii care a invocat decizia 33.
Asa incat, veniti cu detalii.
Multumesc pentru raspuns.

Initial nu am considerat necesar sa incarc intrebarea cu foarte multe amanunte nerelevante, din punctul meu de vedere.

Este o situatie autentica in care sunt parata si vorbim despre o revendicare pe art. 480 C.c. initiata in noiembrie 2007.

Instanta a respins discutarea inadmisibilitatii si a suspendat cauza la solicitarea reclamantului pe art. 244 al. 1 pct 1 C.p.c. (exista in paralel si o actiune pe Legea 10/2001 de anulare a contractului de vanzare-cumparare pe Legea 112/1995).

In motivarea instantei nu se argumenteaza in nici un fel respingerea discutarii inadmisibilitatii.

In acest moment doresc sa fac recurs impotriva suspendarii si sa motivez recursul prin faptul ca instanta ar fi trebuit sa discute intai inadmisibilitatea, respectiv sa se discute exceptia conf. art. 137 C.p.c.
si apoi suspendarea.

Practic care ar trebui sa fie ordinea legala: exceptia si ulterior suspendarea sau invers cum a procedat instanta?

Care ar fi sansele teoretice sa se accepte recursul si sa se judece inadmisibilitatea?

Va doresc succes in recursul impotriva incheierii de suspendare , dar oare care ar fi motivul unui astfel de recurs cat timp asupra obiectului revendicarii planeaza incertitudinea titularului dreptului de proprietate(exista in paralel si o actiune pe Legea 10/2001 de anulare a contractului de vanzare-cumparare pe Legea 112/1995)? Ma intreb firesc impotriva carui posesor neproprietar va ve-ti indrepta actiunea in revendicare? Merita totusi sa incercati macar asa de amorul artei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune în revendicare drept comun/ legea 10/2001 Oana  Tudor Oana Tudor Buna! Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu o speta de altfel foarte interesanta: Pe scurt: 1. Pe 15.03.2000 la Judecatoria H. este inregistrată o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea judecarii cauzei raicuraisa raicuraisa Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat , referitor la modul in care pot ataca o incheiere de sedinta prin care ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma licenta the mark the mark Dosare 11623 si 10776 avocat stan Solutie pe site curtii de apel bucurestiAdmite excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Respinge ca inadmisibilă acţiunea ... (vezi toată discuția)