Bună ziua! Nu reuşesc să găsesc pe site-ul ÎCCJ decizia nr. 4726/29.10.2009 în dosarul 4329/1/2009, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării vs. Universitatea Spiru Haret.Vă rog foarte frumos să mă ajutaţi!
Îmi cer scuze, dar vă rog foarte mult, aş dori un răspuns avizat la cele două întrebări puse anterior! ªtiu că este greu să vă pronunţaţi şi să emiteţi un răspuns fără a avea toate datele problemei! Totuşi,vă rog să încercaţi! Este vorba de soarta a zeci de mii de oameni! Bineînţeles că vom contacta ulterior un avocat cât mai profesionist posibil, dar mai întâi avem nevoie de o informare competentă!
Am două întrebări pentru d-voastră! Prima ar fi următoarea:
Subiectul nerecunoaşteri studiilor absolvenţilor Universităţii Spiru Haret, forma de învăţământ ID, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este arhicunoscut. Se poate prescrie vreodată dreptul unui absolvent al USH, anul 2008, care şi-a ridicat Diploma de Licenţă, semnată şi parafată de către Ministerul Educaţiei şi de către USH, de a chema în judecată MECTS pentru a-i fi recunoscut acest act şi dacă da, în ce condiţii?
A doua: Există cazuri în care absolvenţii USH au dat în judecată Ministerul Educaţiei şi le-au fost recunoscute Diplomele de Licenţă în Instanţă. Este binecunoscut cazul d-nei Din( aşa o cheamă), absolventă USH, care a obţinut o decizie favorabilă la ÎCCJ. Se prefigurează adoptarea în Parlamentul României a unei legi care să prevadă reglementarea situaţiei absolvenţilor ID de la USH. La modul cum văd lucrurile cei din MECTS şi datorită dezmăţului mediatic de înjosire a absolvenţilor ID de la USH este posibil să fie aprobată o lege care să prevadă recunoaşterea studiilor doar prin susţinerea unui nou examen de Licenţă organizat de USH sau alte Instituţii de Învăţământ Superior agreate de Guvern. Cum s-ar putea răsfrânge efectul acestei Legi asupra acestor absolvenţi, ţinând cont de principiul neretroactivităţii aplicării acesteia?