Buna ziua!
Doresc sa cumpar un apartament, vanzatorul are credit prin programul noua casa si mai are de achitat 50.000 euro.
Vanzatorul doreste sa-i dau avans cei 50.000 euro, ca sa inchida creditul.
Eu vreau sa iau un credit ipotecar (clasic, nu prin noua casa) dar mi se pare riscant sa-i dau un avans atat de mare.
Cum ar fi recomandat sa procedez, ca sa nu risc sa pierd avansul?
Doresc sa cumpar un apartament prin cesiune de antecontract.
Blocul va fi finalizat peste cateva luni, dezvoltatorul l-a vandut deja unei persoane care doreste sa il revanda si mi-a spus ca se poate cumpara doar prin cesiune de antecontract - cu plata cash. Aceasta e singura varianta de contract?
Ce riscuri exista in acest caz?
In 1981 cand tatal meu a decedat, mama mea a cumparat un platz de 3 metri liniari fatada in cimitirul municipal tg-jiu, iar in anul 1988 a decedat si mama (sunt 2 cavouri). Am fost la primarie, am facut cerere si mi s-a eliberat din arhiva o hartie in care scrie ca mama a cumparat platzul: "cu suma de ....lei cu chitanta nr....., vi se da in folosinta vesnica platzul". DSC Tg-Jiu spune ca locurile de veci din tg-jiu nu mai sunt proprietate si se pot doar concesiona iar tarifele sunt de 500 ron pt 7 ani si 1800 ron pt 25 de ani. Indrumati-ma ce pot sa fac.
Multumesc anticipat