avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Activitate ioanaalex

Activitate ioanaalex

Răspuns la discuția inbcredintare copil
Daca deschid actiune de incredintare si tatal copilului pana la definitivare sa zicem ca il ia de la scoala fara stirea mea ii pot face ceva? Pot obtine "tutela temporara" pana la definitivare sau ceva de ganul acesta care sa il impiedice sa ia copilul? Spun asta pentru ca ma ameninta ca ca o va face
ioanaalex a scris:

Buna seara. Revin cu o intrebare. Eu locuiesc in orasul X iar tatal in Bucuresti. Din cate stiu tribunalul competent este cel de la domiciliul tatalui. As dori o aresa mai exacta avand in vedere ca are domiciliul in Voluntari- Nicolae Iorga
Multumesc

Ma puteti ajuta cu adresa tribunalului? Multumesc
Buna seara. Revin cu o intrebare. Eu locuiesc in orasul X iar tatal in Bucuresti. Din cate stiu tribunalul competent este cel de la domiciliul tatalui. As dori o aresa mai exacta avand in vedere ca are domiciliul in Voluntari- Nicolae Iorga
Multumesc
Avokitten a scris:

sanse de incredintare sunt egale pentru ambele parti avand in vedere faptul ca el dispune de multe resurse financiare in comparatie cu dvs.
instanta va decide dupa ce va studia probele. totul se hotaraste tinand cont de interesul minorului.
conteaza unde ii este lui mai bine. la dvs din ce ziceti, nu aveti o locuinta, salariul e minim pe economie doar profilul moral.
conteaza si cat de mult este atasat fata de dvs. totul depinde de probe si de judecator.

Si atuci care ar fi solutia? Sa renunt la incredintare? Nu vreau sa pierd copilul.
Copilul ma iubeste mult, sunt convinsa, dar la fel de mult isi iubeste tatal. E copil, e influentabil, si in plus mi-a spus "sa nu te certi cu tati pentru ca am sa plec le el"....

Cat despre probe ca a stiut de acest copil dar nu l-a interesat nu am decat cunostintele mele, dar el afirma ca va veni cu martori ca nu a stiut si va fi cuvantul meu impotriva lui. In plus afirma daca va obtine incredintarea copilul va creste aici cu el ca sa il pot vizita, va prelungi procesul pana va implini copilul 10 ani
Buna ziua.
Am un copil de 9 ani care a fost recunoscut anul acesta la cererea mea in urma unui test ADN de comun acord (testul si chitanta sunt pe numele tatalui). Initial intelegerea se referea doar la recunoasterea in acte, fara obligatii din partea lui privind copilul. Situatia s-a schimbat dupa primirea rezultatului ADN, motivand ca nu poate sa stea departe de copil acum cand are certitudinea ca e copilul lui. dupa recunoastere urma sa deschid actiune de incredintare, el fiind de acord sa-mi fie incredintat copilul, ca totul sa se termine repede. Acum insa ma ameninta ca daca cer incredintarea o va face si el.
Daca deschid actiune ce sanse am sa obtin incredintarea avand in verede ca locuiesc cu chirie, apartamentul il impart cu o prietena, am (in acte) salariu minim pe economie, credit la banca,
El e cetatean strain, are in Ro afaceri, e casatorit dar sotia nu locuieste in Ro, are doi copii cu sotia lui (eu nu am stiut in timpul relatiei ca este casatorit, merge in tara lui doua , trei saptamani la cteva luni , imi spunea ca se duce la parinti)
Cand i-am spus ca nu are nici o sansa sa obtina incredintarea pentru ca 9 ani nu l-a interesat acest copil a spus ca va declara ca nu a stiut de copil, ca are dovada testul ADN pe numele lui, ca are dovezi din momentul rezultatului ADN ca sustine financiar copilul.
Copilul s-a atasat foarte mult de el, il iubeste foarte mult.

va multumesc