avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inbcredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inbcredintare copil

Buna ziua.
Am un copil de 9 ani care a fost recunoscut anul acesta la cererea mea in urma unui test ADN de comun acord (testul si chitanta sunt pe numele tatalui). Initial intelegerea se referea doar la recunoasterea in acte, fara obligatii din partea lui privind copilul. Situatia s-a schimbat dupa primirea rezultatului ADN, motivand ca nu poate sa stea departe de copil acum cand are certitudinea ca e copilul lui. dupa recunoastere urma sa deschid actiune de incredintare, el fiind de acord sa-mi fie incredintat copilul, ca totul sa se termine repede. Acum insa ma ameninta ca daca cer incredintarea o va face si el.
Daca deschid actiune ce sanse am sa obtin incredintarea avand in verede ca locuiesc cu chirie, apartamentul il impart cu o prietena, am (in acte) salariu minim pe economie, credit la banca,
El e cetatean strain, are in Ro afaceri, e casatorit dar sotia nu locuieste in Ro, are doi copii cu sotia lui (eu nu am stiut in timpul relatiei ca este casatorit, merge in tara lui doua , trei saptamani la cteva luni , imi spunea ca se duce la parinti)
Cand i-am spus ca nu are nici o sansa sa obtina incredintarea pentru ca 9 ani nu l-a interesat acest copil a spus ca va declara ca nu a stiut de copil, ca are dovada testul ADN pe numele lui, ca are dovezi din momentul rezultatului ADN ca sustine financiar copilul.
Copilul s-a atasat foarte mult de el, il iubeste foarte mult.

va multumesc

Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
ioanaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:53, 4 Octombrie 2010
sanse de incredintare sunt egale pentru ambele parti avand in vedere faptul ca el dispune de multe resurse financiare in comparatie cu dvs.
instanta va decide dupa ce va studia probele. totul se hotaraste tinand cont de interesul minorului.
conteaza unde ii este lui mai bine. la dvs din ce ziceti, nu aveti o locuinta, salariul e minim pe economie doar profilul moral.
conteaza si cat de mult este atasat fata de dvs. totul depinde de probe si de judecator.
Opinia mea este urmatoarea:
-aveti sanse sa obtineti dvs.incredintarea chiar daca inteleg ca situatia materiala este diferentiata, deoarece instanta are in vedere la incredintarea minorilor o serie de criterii, instanta analizand in fapt cele mai prielnice imprejurari tocmai pentru ca primeaza interesul minorului,
-daca veti administra probe din care sa rezulte ca timp de 9 ani desi a stiut ca s-a nascut acest minor si abia acum la varsta de 9 ani a binevoit in urma efectuarii testului ADN se recunoasca copilul, dar si faptul ca acesta este casatorit si copilul dvs. nu va fi niciodata pe picior de egalitate cu copii rezultati in urma casatoriei sale cu sotia lui, sansele dvs. vor spori,
- mai mult decat atat este necesar sa administrati probe din care sa rezulte ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie incredintat dvs.,
-este important sa demarati actiunea pana la implinirea varstei de 10 ani, pentru ca in situatia in care va implini 10 ani acesta va fi ascultat in fata instantei cu privirea la optiunea sa privind incredintarea, iar cuvantul minorului cantareste mult in fata instantei.
Pentru mai multe detalii va invit sa lecturati si aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Avokitten a scris:

sanse de incredintare sunt egale pentru ambele parti avand in vedere faptul ca el dispune de multe resurse financiare in comparatie cu dvs.
instanta va decide dupa ce va studia probele. totul se hotaraste tinand cont de interesul minorului.
conteaza unde ii este lui mai bine. la dvs din ce ziceti, nu aveti o locuinta, salariul e minim pe economie doar profilul moral.
conteaza si cat de mult este atasat fata de dvs. totul depinde de probe si de judecator.

Si atuci care ar fi solutia? Sa renunt la incredintare? Nu vreau sa pierd copilul.
Copilul ma iubeste mult, sunt convinsa, dar la fel de mult isi iubeste tatal. E copil, e influentabil, si in plus mi-a spus "sa nu te certi cu tati pentru ca am sa plec le el"....

Cat despre probe ca a stiut de acest copil dar nu l-a interesat nu am decat cunostintele mele, dar el afirma ca va veni cu martori ca nu a stiut si va fi cuvantul meu impotriva lui. In plus afirma daca va obtine incredintarea copilul va creste aici cu el ca sa il pot vizita, va prelungi procesul pana va implini copilul 10 ani
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
ioanaalex, utilizator
poate reusiti sa-l lamuriti pe tatal copilului ca incredintarea catre dvs, nu-i ingradeste dreptul sa pastreze relatia personala cu minorul, va avea drept de vizita ca si pana acum.
in legatura cu incredintarea, instanta va tine cont ca l-ati crescut pana la aceasta varsta, singura, in chirie si cu salariu minim. va tine cont de asemenea, ca tatal e cetatean strain, calatoreste des, e casatorit etc
pe de alta parte, daca va ajuta in cresterea lui, daca va intelegeti in cel priveste pe copil, poate va mai ganditi daca e cazul sa inaintati actiune de incredintare acum
aveti sanse sa obtineti acordarea tutelei minorului daca actionati in instanta.

Alte discuții în legătură

Filiatia fata de tata gabi4him gabi4him Buna seara, Ma numesc Gabi, sunt o mama singura si am unele nelamuriri. Sa va spun pe scurt povestea mea: am un baietzel in varsta de 2 luni jumatate ca ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei recunoscut de tata maridana2008 maridana2008 buna ziua ... ... ma confrunt cu o situatie mai speciala , sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei cu o domnisoara , relatie din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)