avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... filiatia fata de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

filiatia fata de tata

Buna seara,

Ma numesc Gabi, sunt o mama singura si am unele nelamuriri. Sa va spun pe scurt povestea mea: am un baietzel in varsta de 2 luni jumatate ca urmare a unei relatii de 7 ani. Tatal lui nu vrea sa mai stie minic de el inca de cand eram insarcinata in luna a patra. Eu doresc sa-l actionez in instanta pentru stabilirea filiatiei fata de tata, pensie de intretinere, si incredintarea totala a minorului. Intrebarea mea este: cum ar trebui sa actionez eu daca el nu recunoaste copilul? eu am martori care pot sustine relatia nostra, am fotografii p telefonul mobil iar la ultimul loc de munca(o primarie) exista supraveghere video care arata clar faptul k el m-a vizitat constant pana in momentul in care ne-am despartit. Mentionez k el s-a casatorit intre timp si mai asteapta un alt copil. Daca nu recunoaste in prima instanta, trebuie facut neaparat testul ADN? chiar daca probele sunt explicite? Va rog mult sa imi acordati sfaturile dvs. pt a avea succes garantat. Multumesc:)
Aveti posibilitatea sa/l actionati in instanta...,nu va trebuie avocat..,cereti proba cu inscrisuri si martori si testul ADN ...Succes!
Aia cu incredintarea exclusiva n-o prea vad.
Normal ati putea scapa fara proba ADN, insa depinde si de instanta si de cum argumentati ca nu o cereti.
Cum ar trebui sa actionez k sa nu se ajunga la proba ADN? daca argumentez foarte bine toata situatia scap fara proba ADN? toate probele sunt in favoarea mea pt k toata lumea stie d reletia noastr pt k locuiesc la sat. Daca aduc martori care pot declara asta, scap fara proba? eu nu vreau sa-mi duc copilul in Bucuresti la teste pt k nu vreau sa-l chinui. Pot sa folosesc telefonul meu mobil, pe care am mesaje si poze, k proba? si cum ar trebui sa fac? sa descarc pozele si mesajele p un cd? dar pot cere instantei sa verifice camerele de supraveghere video de la primarie? va rog mult sa-mi acordati sfaturile dvs.

Si inca ceva: de ce nu pot sa cer incredintarea totala a minorului? este un proces separat?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
gabi4him, utilizator
Invocati art. 426, prezumtia de paternitate. Astfel, daca dovediti ca ati convietuit cu tatal in timpul legal al conceptiei (intre a 300-a si a 180-a zi dinaintea nasterii copilului, art. 412), atunci se presupune ca e copilul lui.
Prezumtia se inlatura numai daca tatal presupus dovedeste ca e exclus ca el sa fi conceput acel copil. Adica: nu poate avea copii, proba ADN...

Sigur ca puteti cere instantei incredintarea exclusiva, eu nu vad insa motive reale de admitere, atata tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara; stabilire paternitate oanacocor oanacocor buna ziua. ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)
Se poate face test de paternitate la avort ? flama flama In urma unei relatii accidentale (cred ca am fost \\"tranchilizata\\" cu ceva in bautura) am ramas insarcinata. Am realizat deja tarziu (dupa aproape 10 ... (vezi toată discuția)