avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face test de paternitate la avort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face test de paternitate la avort ?

In urma unei relatii accidentale (cred ca am fost "tranchilizata" cu ceva in bautura) am ramas insarcinata. Am realizat deja tarziu (dupa aproape 10 saptamani de sarcina). Desi sunt sigura ca tatal copilului este cel care m-a "tranchilizat" acesta nu recunoaste. Fiind intr-o alta relatie nu pot sa pastrez copilul! Unde pot sa ma adresez ca sa il constrang sa ma ajute (financiar si moral) sa scap de sarcina? Multumesc si astept un raspuns/sugestie cat mai rapid (trebuie sa fac avortul pana in 11 saptamani).
Nu aveti cum sa-l contrangeti sa faca ceva acum. Puteti doar sa faceti un test paternitate, dupa ce faceti avort (cam greu va fi cu prelevarea probelor pt ca testul se face la IML Mina Minovici si mie una mi se pare extrem de traumatizant sa duceti fatul proaspat avortat acolo), asta daca vrea prezumtivul tata sa mearga sa i se preleveze si lui probe, iar daca testul va arata ca el e tatal, va trebui sa deschideti proces si sa-i cereti returnarea tuturor cheltuielilor, testul costa 2700 Ron. Asta e teoretic, practic, consider ca e imposibil sa obtineti ceva.

Mai simplu ar fi daca ati pastra copilul si concomitent ati deschide un proces pentru sustinere materiala (se aproba si cheltuielile ocazionate de sarcina si lehuzie), asta daca stiti ca presupusul tata lucreaza cu acte in regula, altfel iarasi va fi greu sa primiti ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Ar trebui sa depuneti plangere pentru viol.
La viol este cam greu practic tinde inspre 0 sansa sa poata proba asa ceva. Majoritatea violurilor semnalate pe loc si produce in spatii publice sunt greu de probat, m-as mira sa aiba sanse userul nostru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Daca tatal nu vrea sa mearga la IML, cum procedez ?
Teoretic ar trebui sa-l actionati in judecata dar instanta il poate obliga doar cand e vorba despre un copil in viata deci pe partea asta nu aveti sanse. Eu zic ca il puteti trage la raspundere doar in situatia in care pastrati copilul, altfel sunt sanse care tind inspre 0.

Alte discuții în legătură

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? tatăl a decedat în urmă cu o săptămână sanda2s sanda2s Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta: Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)