avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face test de paternitate la avort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face test de paternitate la avort ?

In urma unei relatii accidentale (cred ca am fost "tranchilizata" cu ceva in bautura) am ramas insarcinata. Am realizat deja tarziu (dupa aproape 10 saptamani de sarcina). Desi sunt sigura ca tatal copilului este cel care m-a "tranchilizat" acesta nu recunoaste. Fiind intr-o alta relatie nu pot sa pastrez copilul! Unde pot sa ma adresez ca sa il constrang sa ma ajute (financiar si moral) sa scap de sarcina? Multumesc si astept un raspuns/sugestie cat mai rapid (trebuie sa fac avortul pana in 11 saptamani).
In conditiile in care nu puteti proba in conditiile legii ca X este tatal biologic,nu aveti sanse sa il constrangeti pe acesta la pretentii
In speta dvs,avand in vedere ca nu intentionati sa pastrati sarcina,este delicat dar nu imposibil tehnic de decelat ADN fatului
Ramane sa obtineti ADN prezumtiv tatal-dupa care puteti desfasura demersuri inclusiv in instanta
Un avort, desi este traumatizant, poate fi efectuat intr-o clinica de specialitate si sub supraveghere medicala. Costul acestei operatii este de cca. 500 ron. Pt a aduce pe tatal prezumtiv in fatza legii, costurile sunt cu mult mai mari. Nu puteti obliga pe nimeni sa dea probe ADN. O acuzatie de viol dupa 10 saptamani... nu o va lua nimeni in considerare. Povetea cu "tranchilizatul" nu tzine pt ca o analiza toxicologica pentru depistarea unui drog se putea face in cca. 12 - 24 de ore de la administrare. Ar mai fi o chestiune pe care trebuie sa o luati in considerare, daca cel pe care il banuiti nu este tatal copilului?
Este regretabil ce s-a intamplat, absolut regretabil.
Si poate sa schimbe vieti, totul coroborat cu dorinta de placere a unora si fuga de responsabilitate. De acord cu cei care au spus ca violul nu se poate proba foarte usor. Dar nu e nici imposibil.
Dincolo de aceasta parere privind aspectul penal al faptei, va dau un sfat de tata: inainte de a lua orice decizie cu privire la avort, cautati filmuletul cu "Strigatul mut" si vedeti ca prin decizia Dvs. puteti distruge o viata. Cel putin una - a copilului. Care nu este "sarcina", ci fiinta umana in formare.
S-ar putea sa va distrugeti si viata Dvs.
Si, ca sa fim in ton cu juridicul, va rog sa va ganditi ca dreptul la viata e garantat, iar copilul care se plamadeste in Dvs., asa "accidental" cum spuenti (si e adevarat), ESTE Viata... Ca va da voie Codul penal sa faceti avort, adica sa intrerupeti viata pana la o anumita varsta a "sarcinii", este alta poveste.

Vedeti "Strigatul mut", Dvs. si altii... Va rog.
Doar actionand pe parte penala ati putea obtine ceva despagubiri... totusi, nu stiu daca stiti ce vi s-a intamplat, ceea ce face mai dificil de dovedit. In plus, dureaza ani sa obtineti ceva de la acea persoana, ajunge copilul la gradinita! Asa incat, mai degraba platiti singura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? tatăl a decedat în urmă cu o săptămână sanda2s sanda2s Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta: Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)