avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. Mă poate obliga instanța în acest sens?

Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. Vreau sa divortez, dar sotul nu vrea sa mi acorde divortul si se leaga de absolut orice ca sa mi faca rau si sa ma sicaneze inclusiv sa ceara test de paternitate. Intrebarea mea este daca instanta ma poate obliga in vreun fel sa fac testul de paternitate? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:39, 19 Noiembrie 2019
Buna dimineata,
Instanta poate dispune, daca sotul isi contesta calitatea de tata, sa se efectueze acest test.
Cat priveste divortul, el nu trebuie ACORDAT.
Formulati cererea si depuneti-o la instanta si fie ca vrea sau nu divortul se pronunta fiind obligat sa plateasca si pensie copilului daca este tatal lui.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs cereti divortul in instanta si mai departe e treaba lui daca, ca sa traga de timp, tagaduieste paternitatea, nu aveti cum sa il impidicati.. Nu dvs faceti test de paternitate, ( filiatie pe linia tatalui ) lui si copilului i se iau probe. El va plati costurile acestul test, iar daca se dovedeste ca nu e el tatal, veti plati dvs aceste cheltuieli sub forma cheltuielilor de judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testul de paternitate se efectueaza in cadrul INML cu ambii parinti, prelevandu-se probe biologice atat de la mama cat si de la tata si copil. Costul in prezent este de 2.700 lei (900 leix3).

Dvs daca va doriti divortul introduceti actiune in instanta in acest sens, plus cererile vizand copilul (autoritate parinteasca, locuinta acestuia, pensie de intretinere). Propuneti probe care sa va sustina actiunea si dosarul isi va continua cursul.

Ce va face sotul e problema lui, dvs probati imposibilitatea de continuare a casatoriei si motivele temeinice de divort.
Divorțul se poate pronunța si fara acordul soțului si in lipsa lui. Totul depinde doar de dvs daca va doriti sau nu sa divorțati.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat si discutați in amanunt situația pentru a sti clar ce aveti de facut mai departe.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care e teama dv. legata de testul de paternitate, de ce nu ati vrea sa il faceti? In functie de asta puteti alege o cale sau alta pentru transarea problematicii paternitatii, asa incat sa nu cheltuiti bani inutil.

Alte discuții în legătură

Test paternitate aalin73 aalin73 buna ziua. am o intrebare. am avut dubii cu privire la copil si am facut un test privat, care a iesit negativ. ca urmare odata cu procesul de divort am cerut ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, alt tata decat sotul mamei dana211 dana211 BUNA SEARA ! fratele meu se afla in divort cu sotia si disputa custodia unui minor pe care fratele l-a crescut de mic si de ceva vreme a aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate razvanmi razvanmi Buna seara, Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a ... (vezi toată discuția)