avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. Mă poate obliga instanța în acest sens?

Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. Vreau sa divortez, dar sotul nu vrea sa mi acorde divortul si se leaga de absolut orice ca sa mi faca rau si sa ma sicaneze inclusiv sa ceara test de paternitate. Intrebarea mea este daca instanta ma poate obliga in vreun fel sa fac testul de paternitate? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:39, 19 Noiembrie 2019
N am nici o teama, intrebarea mea era daca instanta ma poate obliga in cazul in care eu refuz sa mi supun copilul la orice ar insemna prelevarea de probe! Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,puteti fi amendată până va indepliniti obligația impusă de instanța de judecată. Prelevarea de proba ADN inseamna doar luarea cu un betisor a unei mici probe de saliva din calitatea bucala a copilului. Nu vad a fi traumatizant procedeul acesta indiferent de varsta copilului.
Dacă se dovedește că soțul este tatăl copilului ii puteti solicită daune morale pentru stresul prin care ati trecut din această cauză.
Situația trebuie rezolvata deoarece căsătorită fiind o sa aveti nevoie de acordul soțului pentru înscrierea copilului la cresa, grădiniță, scoala, iesire din țară in concedii etc.
Ar fi indicat sa contactați un avocat de pe forum sau recomadat care să sfătuiasca in amănunt cu ce aveti de facut.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta este o teama, teama de investigatii medicale. Cum spunea colega, e destul de neinvaziv acest test ADN.
Sanctiuni sunt mai multe posibile, inclusiv ca sotul sa castige tagada paternitatii in lipsa dv. de la IML. E cea mai proasta solutie, juridic. Pierdeti ce nu doriti sa pierdeti si platiti si cheltuieli de judecata.
Exceptand aceasta, mai este ceva ce va tine sa mergeti la IML?
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate aalin73 aalin73 buna ziua. am o intrebare. am avut dubii cu privire la copil si am facut un test privat, care a iesit negativ. ca urmare odata cu procesul de divort am cerut ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, alt tata decat sotul mamei dana211 dana211 BUNA SEARA ! fratele meu se afla in divort cu sotia si disputa custodia unui minor pe care fratele l-a crescut de mic si de ceva vreme a aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate razvanmi razvanmi Buna seara, Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a ... (vezi toată discuția)