avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, alt tata decat sotul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, alt tata decat sotul mamei

BUNA SEARA !
fratele meu se afla in divort cu sotia si disputa custodia unui minor pe care fratele l-a crescut de mic si de ceva vreme a aflat ca nu este copilul lui.Bineinteles ca sentimentele nu s-au schimbat si isi doreste sa pastreze copilul .Ea a parasit domiciliul si copilul a ramas la eel Care este ce-a mai buna solutie ? Dupa cat timp poate cere testul de paternitate in cazul in care instanta hotaraste sa-i incredinteze ei copilul ?daca nu cere paternitatea dupa o anumita perioada se considera ca a acceptat situatia si nu mai poate face nu=imic ? unde poate fi facut testul ca sa fie recunoscut de instanta?
Buna seara,
1. Tagada paternitatii nu este prescriptibila.
2. Daca este trecut in certificatul de nstere ca fiind al sau atunci se va stabili exercitarea autoritatii parintesti comune.
3. Domiciliul minorului se va stabili la unul din parinti (el sau ea) functie de interesul superior al minorului si(daca este peste 10 ani) de optiunea minorului.
1. Tagada paternitatii nu este prescriptibila.

Legea va contrazice
art 430ncc
Tăgada paternităţii de către soţul mamei

(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
daca tagaduieste paternitatea si se dovedeste ca nu e copilul lui, copilul va tramane la mama, intre el si copil nefiind nicio legatura de rudenie.

Cati ani are copilul ? Intreb ca daca e nascut inainte de oct 2011,dreptul la actiune in ce il priveste pe fratele dvs, e deja prescris.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Pt tagada paternitatii, dreptul sotului mamei (fratele dvs) poate fi sau nu prescris.

Actiunea in stabilirea paternitatii (actiune a carui titular este minorul, reprezentat de mama) este insa imprescriptibila, putand fi formulata oricand in timpul vietii copilului.

Singura proba acceptata este testul adn efectuat in cadrul IML.
Da, in prezent nu se mai poate in procesele de paternitate fara testul ADN.
Si costa 2700 lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Test adn-tagada de paternitate Ellena007 Ellena007 Buna seara!Am si eu nevoie de un sfat.Tatal meu vitreg are o fata recunoscuta din fosta casatorie,iar ulterior a aflat ca aceasta nu ar fi fiica sa,ci a altui ... (vezi toată discuția)