avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa imi castig paternitatea?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa imi castig paternitatea?

mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de paternitate?tatal nelegitim in prezent este decedat.cum trebuie sa procedeze?unde se poate adresa?astept urgent raspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:17, 2 Septembrie 2009
Din pacate, in situatia in care presupusul tata este decedat, nu vad cum s-ar mai putea efectua testul de paternitate.Acest test imnplica efectuarea unor probe ADN, respectiv prelevarea si de la tata a unor celule, sange, etc. Daca recunoasterea mamei nu s-a facut de buna voie, macar la notar, intr-un testament, nu mai este nimic de facut.
exista frati de pe urma tatalui si accesti o pot recunoaste sau se pot preleva de la ei probe adn,nu?
Da, insa cum puteti dovedi ca aceia sunt fratii mamei, atata vreme cat nu a fost stabilita filiatia fata de acesta( paternitatea). In plus, chiar sa zicem, in situatia existentei unor prezumtii , cum ca aceia ar fi frati ai mamei, ei nu pot fi obligati sa acept prelevarea vreunui tesut ,sau orice altceva. In plus, nici nu este acelasi lucru, testul adn presupune prelevare de la tata si copil.Fratii a u si ei o mama ( alta) , caracteristicile lor genetice pot fi substantial diferite.
Poate bunica dvs( materna) , daca mai este in viata, detine ceva , orice care ar putea constitui o dovada a paternitatii,scrisori, discutii despre copil, etc. Au mai fost cazuri, insa acele probe ar trebui sa fie suficient de elocvente..este greu, daca stie ca si simte ca are o sansa, sa incerce....
va multumesc.sigur va incerca,poate cere deshumarea tatalui,nu?sunt poze,martori.sunt concludente ca probe?
In circumstantele mentionate,( nerecunoastere in timpul vietii,persoana decedata,
inexistenta probe certe) coroborate cu inexistenta obligatiiei ca eventuale rude sa poata fi obligate sa test,reduc semnificativ solutionarea pozitiva.
Sanse reduse pentru a obtine autorizarea deshumarii pentru prelevare probe ADN

Alte discuții în legătură

Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)