avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile copiilor din afara casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile copiilor din afara casatoriei

am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de paternitate si as dori sa stiu daca fetita mea are drept de mostenire din averea tatalui ei biologic el fiind casatorit si neavand alti copii?va multumesc
Atat timp cat nu i s-a stabilit filiatia pe linie paterna nu are nici un drept la averea tatalui biologic; doar daca acesta ii face vreo donatie sau testament.
acum dupa trei ani pot sai mai fac testul de paternitate?multumesc
"Testarea ADN postnatala (dupa nasterea copilului) consta in:

Recoltarea de probe sanguine si examinarea grupelor de sange ale parintilor si copilului. Sangele mamei nu este neaparat necesar. Dupa analiza sangelui se compara profilul genetic al copilului cu presupusul sau presupusii tatici ai copilului.

Daca profilele genetice ale copilului si unul dintre potentialii tatici se dovedesc a fi asemanatoare, atunci paternitatea este 100% confirmata.

Testul ADN se mai poate face si prin analiza celulelor recoltate din partea interioara a obrazului. Acelasi test se mai poate efectua si prin recoltarea si testarea cordonului ombilical al copilului.

Se mai pot folosi si alte tipuri de probe biologice (sperma, tesut, par) pentru a efectua un test ADN. Testul ADN la probe de sange, prin noile tehnici de analiza are o acuratete de aproape 100%."

Parerea mea este ca poate fi facut pana la varsta de un an:D...daca gresesc va rog sa ma corectati!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
mady88_08, utilizator
Codul Familiei prevede doua cai de stabilire a paternitatii: recunoasterea si stabilirea pe cale judecatoreasca. ori de cate ori tatal nu-si recunoaste copilul, mama, ori in lipsa ei, reprezentantul legal, il pot actiona in justitie, cerand ceea ce i se cuvine de drept copilului.Cererea de chemare in judecata trebuie introdusa in numele copilului ca singur titular al dreptului la actiunea in stabilirea paternitatii. Atunci cand copilul este minor, ea poate fi introdusa de mama, iar in lipsa mamei, de reprezentantul legal.Art. 60. C. familiei- Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi pornita de mama intr-un termen de un an de la nasterea copilului.Actiunea apartinand copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.
din pacate s-a prescris termenul in care puteati solicita stabilirea paternitatii .
dar tatal isi poate recunoaste daca doreste, voluntar copilul .

la succesiunea tatalui , copilul are dreptul; in calitate de descendent, doar in masura in care filiatia a fost stabilita si fata de acesta .
si nu conteaza daca copilul este din casatorie sau din concubinaj, atat vreme cat el a fost recunoscut de catre parintele sau .

Alte discuții în legătură

Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)