avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile copiilor din afara casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile copiilor din afara casatoriei

am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de paternitate si as dori sa stiu daca fetita mea are drept de mostenire din averea tatalui ei biologic el fiind casatorit si neavand alti copii?va multumesc
Daca va opera o recunoastere, care poate fi facuta oricand , pana si prin testament , copilul ai carui parinti au avut doar o relatie de conbinaj va avea aceleasi drepturi ca cel nascut in cadrul unei casatorii.
Termenul de 1 an curge de la nasta nasterii / incetarii convietuirii cu tatal /sau a prestarii de intretinere de catre acesta.Insa cred ca dreptul la actiune e prescris.
Numai din copiilor nascuti in anul 2007 se aplica prevederea conform careia actiunea introdusa de catre copil , in vederea stabilirii filiatiei fata de tata , e una imprescriptila , dreptul de exercitare a acesteia nestingandu-se, cat timp acesta e in viata.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)