buna ziua ...
... ma confrunt cu o situatie mai speciala , sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei cu o domnisoara , relatie din care a rezultat un copil, copil care a fost recunoscut de sotul meu . Mama copilului a plecat din spital si l-a lasat acolo , a revenit la rugamintea mamei ei ca sa scoata copilul din spital , iar copilul a fost luat de sotul meu acasa la noi . Acum dupa 2 luni de zile , respectiva mama vrea copilul , ea a plecat de acasa , a parasit domiciliul la care locuia cu parintii ei , nu are serviciu , a renuntat la facultate , nu este casatorita , si mai nou spune ca sotul meu nu este tatal natural al copilului .
... ce trebuie facut in acest caz si ce sanse are sotul meu de a ramane copilul la el , tinand cont de faptul ca ea nu beneficiaza de nimic pentru a creste acest copil.Eu sunt de acord ca acest copil sa raman la sotul meu , pentru ca ea l-a abandonat inca din spital , la cererea ei nu a alimentat copilul la san , iar la 7 luni cauta cu disperare sa il dea afara .
trebuie sa solicitati instantei, urgent, cererea de incredintare a copilului catre tata. El a recunoscut deja copilul si, in cazul in care mama naturala va contesta paternitatea, va veti apara. Avand in vedere ca ea nu are mijloace materiale de intretinere si ca l-a abandonat in spital, instanta, avand in vedere interesul major al copilului, il va incredinta tatalui fara probleme. Cu timpul il veti infia si dvs. astfel incat copilul sa poata creste intr-o familie, sa fie iubit si ocrotit.
Da, aveti mari sanse de incredintare a minorului in aceste conditii, situatia mamei nepermitandu-i sa creasca si sa educe un nou nascut; aveti insa grija, exista o practica a instantelor romanesti, de a acorda minorul mamei. Ar fi de preferat sa fiti reprezentati de o persoana specializata. Dar mai ales aratati ca in fapt copilul a stat la dvs, iar mama ba il vrea, ba pleaca si reapare sporadic.
Eu vad sanse la mustata, situatia fiind fragila pentru ambele parti...
mama se poate folosi de depresia post partum care cam tine cateva saptamani, numai bine... iar undeva trebuie ca sta acum, la o prietena, nu conteaza, numai daca sta pe strada aveti un mare avantaj dv...
Referitor la serviciu, poate arata instantei ca isi cauta sau si-a gasit deja ceva, nu conteaza cat castiga... Motiveaza ca acest copil i-a dat viata peste cap si abia acum se aduna si-si revine... :D
Asa incat, daca doriti copilul, repejor la incredintare, inainte la avocat... ca nu-i chiar roza situatia...
Referitor la adoptie, e greu sa adoptati copilul, desi aveti avantajul ca este al sotului dv. si daca i-l incredinteaza instanta... sunt sanse!
Dar cam aceleasi sanse le vad si la mama...
Oricum, si daca sotul dv. obtine incredintarea, trebuie sa intelegeti ca nu vad sanse mari sa scapati de vizite si de mama in viata dv. Trebuie, inainte, sa intelegeti acest lucru si sa va intrebati cat de mult veti rezista sa aveti o relatie cu fosta aventura a sotului.
Oricum, toata stima si respectul pentru gandirea matura si deschisa! Felicitari! Dar contactati imediat un avocat, inainte sa inceapa razboiul. Cat mai din scurt e luata, cu atat mai bine!
buna ziua
...multumesc pentru raspunsul dumneavoastra , nu stiu neaparat daca va fi un razboi , pentru ca respectiva domnisoara nu stiu daca stie ce vrea
...am luat legatura cu mama ei , care mi-a spus ca a mai avut legaturi si cu alti barbati si de la toti a existat cate o sarcina , cea rezultata cu sotul meu fiind viabila , restul terminandu-se cu un chiuretaj in luni destul de avansate
... incerc sa o inteleg pe aceasta domnisoara care este un copil de bani gata , dar nici nu o vad facand vreun demers in acest caz, eventual lasand lucrurile la voia intamplarii asa cum a facut-o de fiecare data .
...daca ar fi dorit copilul in mod expres , de ce nu ne-a contactat ? sau nu o face ? ce ar trebui sa faca ea in primul rand ? care ar fi primul pas in fata legii?
...sincera sa fiu , cu toate ca m-am atasat de copil foarte mult , as fi dispusa sa renunt la copil si sa i-l dau , dar mama ei se opune categoric spunand ca isi va bate joc de el , facand-o labila psihic...
...mama ei nu stie unde este in acest moment , ea nu ne-a improscat pe noi cu noroi si nu stiu daca moral as putea sa o fac si eu cu toate a ar merita , sustinerea parintilor ei este de partea noastra, stiind ce antecedente a avut fica lor
...nu stiu ce sa facem ...vreau sa crestinez copilul , vreau sa fac multe , dar ea nu da niciun semn de viata ,lasa totul in stand by asa cum a facut cu viata ei
...daca o actionez in justitie , unde sa primeasca citatia daca ea nu e de gasit ?
...nu stiu , sunt intr-o mare dilema ..
multumesc ..vorbind cu dumneavoastra parca sunt mai linistita ...
nu inteleg ceva..pe o prate sustineti cä e un copil de bani gata...si pe de altä parte cä este fiica "ploii"...dacä bunicii pot sä ii asigure (si sunt dipusi) toate conditiile si fiicei si copilului ei,atunci se cam schimba situatia...
...sincer vä admir pentru o inimä atit de bunä,iertätoare si generoasä,dar sfatul meu...inainte de a face toate astea,totusi ar trebui sä fiti sutä la sutä,cä este copilul sotului,nu la urmä sä cresteti pe copilul nu stiu cui....dar depinde si de dvs. poate sunteti dispusä sä luati acest risc si sä oferiti acestui copil un cämin si o familie minunatä (cu o mamä ca dvs. färä probleme de relizat).Eu personal nu mi-as fi iertat nici sotul (infidelitatea este pentru mine motiv de divort imediat) si nici nu as fi fost dispusä sä ii cresc copilul.
Alte discuții în legătură
Anulare paternitate
jan01
Dupa 25 ani de la divort am aflat ca de fapt nu eu sunt tatal copilului nascut in timpul acestei casatorii. Deoarece legal eu ii sunt tata, ce pot face pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor !
ana23978
Sunt intr-o situatir disperata si am nevoie de sfaturi legale de la cineva in masura sa mi le dea . Sotul meu are un copil dintr-o relatie extraconjugala copil ... (vezi toată discuția)