avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate movidiu

Activitate movidiu

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi din chiar confuzia dvs. rezultă că înțelegerea procedurilor judiciare nu este pentru toată lumea. Procedural, excepția se invocă prin întâmpinare, nu prin reconvențională. Asta nu înseamnă, desigur, că instanța nu o va avea în vedere.
Punctual pe problemă, excepția dvs. va fi analizată odată cu fondul, soluția asupra excepției urmând a fi cuprinsă în sentință.
Fapta dvs. este una tipică de mărturie mincinoasă. Nu prezintă importanță dacă depoziția falsă are loc în cadrul unei cauze penale, civile sau extrajudiciare, atunci când legea prevede aceasta. Iar art. 273 Cod penal prevede în mod explicit ”în orice altă procedură...”.
Nu trebuie să existe în cadrul procedurii notariale instituția ”retragerii declarației”, deoarece în cazul de față discutăm nu despre procedură, ci despre faptă.
Or, fapta penală, sau mai bine spus efectele acesteia, pot fi anihilate printr-o retragere a mărturiei, însă legea prezumă caracterul neprejudiciabil de o limită temporală până la care retragerea se bucură de beneficiul nepedepsirii.
În aceste condiții, în situația în care procedura notarială este finalizată, retragerea mărturiei dvs. nu va mai putea constitui temei pentru reținerea unei soluții de nepedepsire, cf. art. 273 alin. (3) CP,

Aveți următoarele variante:
- Nu vă retrageți mărturia și riscați ca un posibil succesibil care a fost înlăturat de la moștenire să facă plângere penală, iar apoi să fiți urmărită penal și pedepsită fără a vi se putea reține vreo cauză de nepedepsire.
- Vă retrageți mărturia și riscați ca notarul să sesizeze organele de urmărire, pentru ca în cadrul urmării penale să se constate incidența unei cauze de nepedepsire, situație în care dosarul se va clasa pe art. 16 alin. 1 lit. h, ori nu se va reține cauza de nepedepsire, însă ținând seama de conduita dvs. se va putea dispune o soluție de renunțare la urmărirea penală.

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Raff a scris:

Si eu tin sa multumesc pentru mailul cu toate materiile de la dnul Morar. M-au salvat :D

Poti sa-mi trimiti si mie materiile respective la ovidium_frf@yahoo.com ? Multumesc !
E cineva aici care da la Mures ?
Inteleg ca sunt alte rezolvari ale subiectelor decat cele care au mai fost postate de Luiza? In cazul asta va rog mult sa mi le trimiteti si mie la ovidium_frf@yahoo.com. Nu strica sa ne documentam din cat mai multe locuri. Multumesc !
quiras a scris:

Dar despre subiecte nimic ?
Eu unul cred ca se vor formula altele !

Ce te face sa crezi asta ? Pe site-ul baroului Cluj a fost afisata si decizia din 2007 sau 2008 ce cuprinde aceleasi subiecte
alina.ramona a scris:

Pentru cei interesati, la Baroul Timis deja au inceput inscrierile. Am sunat si mi-au spus ca se pot depune dosarele, iar certificatul medical se poate lua de la medicul de familie si banuiesc ca cel psiho fiecare poate sa mearga sa il faca unde vrea.

Se pare ca examenul va fi pe 5 zile, incepand din 10. Ca si in ceilalti ani cu sinteza.

Spor la invatat tuturor!

De subiecte nu ai intrebat ? :)
corina_parloaga a scris:

buna seara tuturor! nu cred ca este de ajuns. eu ma chinui din august asa, cu cateva ore pe zi, si am ajuns la concluzia ca trebuie sa imi iau concediu fara plata urgent. modalitatea de invatat s-a schimbat pentru sinteza. eu preferam grilele... in hotararea nr. 844 se specifica faptul ca, in elaborarea subiectelor, comisia trebuie sa evite repetarea subiectelor de la examenele anterioare. putem oare sa ocolim macar acele subiecte?

Dar sunteti sigura ca subiectele vor fi aceleasi din anii trecuti ?
nicuv a scris:

buna
cred ca raman subiectele inn forma lor clasica
de fapt daca urmaresti tematica oferita de unbr prin hotararea 853 arata clar aceleasi subiecte ( doar nenumerotate)
Vroiai sa spui altceva?

Daca te referi la Hot 843 eu nu am vazut niciun subiect in corpul hotararii. Probabil confunzi cu tematica.
luiza2008 a scris:

Pentru toti cei interesati de sinteze:

[ link extern ]

Saru'mana. Spor la invatat !