Buna ziua. Am avut o speța cu APIA centrală si locală (Călărași) privind acordarea de fonduri europene după executarea investiției.
La tribunal am pierdut iar la curtea de apel soluția pe scurt este: RESPINGE RECURSUL CA NEFONDAT. DEFINITIVA!
Întrebarea este dacă se mai poate face ceva in situația asta?
Mulțumesc anticipat
pt. Nicolae suta
Asa sper si eu. problema e ca din cate am citi pe forumul acesta, si nu numai, pe ansamblu, bancile au dreptate. parerea mea e ca bancile au angajat pe cineva/ceva sa stea toata ziua pe blog-uri si sa dezinformeze clientii. "ba un mic bugetar, ba un mic avocat, ba un nustiucecumunde. am facutbsi eu adresa de refuz la BCR si ANPC. si acum astapt un raspuns (care cf legii este de 30 zile). dar la data scadenta (20 ale lunii) ce fac cu rata? o platesc sau nu. daca o platesc, spun ca-s de acord, daca n-o platesc, baga penalitati. deci.....................
eu am o intrebare: din cate am inteles din oug, dobanda de referinta a bancii stipulata in contract, va deveni euribor.lobor, bnr, etc. + marja din contract. deci, daca am inteles bine, dobanda variabila a bancii (8,9%) + marja din contract (1,5%) devine euribor la 6 L+ marja din contract. Pana acum rata era de cca 710 euro/luna. conform modalitatii de calcul din AA, reiese urmatoarele: sold(70074 euro) x rata anual x30.
Eu am facut un calcul simplu (sa-mi spuneti daca gresesc) si a iesit cam asa: sold x rata anuala [adica euribor la 6 luni (0,994)+marja de 1,5% (=2,494%)] x 30 = 145 euro dobanda lunara+ 253 rata = 399 euro. ce spuneti???? e ok?
Acum o ora am fost la banca (BCR) pentru a solicita semnarea si stampilarea AA-ului(l-am ridicat luni de la banca). Raspuns: nu pot face acest lucru pentru ca nu am voie. Dupa ce-l semnati dvs. abia atunci il pot semna si stampila. Oriricum ceva nou. Mi-a spus domnul de la birou, ca daca vor fi multe refuzuri si reclamatii, poate banca va mai "umbla"la marja. Concluzia mea: cat mai multi!