avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Activitate meg_pas

Activitate meg_pas

Răspuns la discuția transferare factura pe alt nume
Semnatura apare pe avizul de insotire a marfii, nu pe factura.
Accept sa mutati acest topic in sectiunea juridica.

Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția transferare factura pe alt nume
Cu scuzele de rigoare, am refacut relatarea si sper ca de data asta sa fie mai clara.


"X" si "Y" sunt angajati la firma "A".

"X" vrea sa cumpere de la firma "A" niste materiale, insa "Y" are o firma prin care "A" a facturat materialele. Practic (pe factura) "A" a vandut materiale lui "Y", in luna iunie.
"Y" a livrat materialele lui "X" fara sa aiba cu acesta un acord de plata sau vreun contract. Nu exista decat o semnatura de primire a marfii la domiciliul lui "X" (semnatura este a mamei lui "X").
De asemenea nici "A" nu are un acord de plata cu "X", chiar daca in final, practic, "X" s-a folosit de materiale. Factura este intre "A" si "Y".
"A", "X" si "Y" au convenit verbal, ca "X" sa plateasca lui "Y" lunar din salariu sau la sfarsit de an (din comision) materialele. Iar la randul sau "Y" sa le plateasca lui "A" asa cum reiese din factura.
Intre timp "X" a fost concediat abuziv, asa cum a considerat si avocatul si cei de la ITM. Nu si-a mai recuperat comisionul, intrucat "A" a refuzat sa-i intocmeasca un contract pentru comision, iar acum i s-a spus ca nu are niciun drept la acei bani.

Acum, "A" si "Y" vor sa recupereze banii de la "X" prin orice mijloc. "A" vrea sa-i opreasca lui "X" salariul compensatoriu in contul materialelor, desi nu exista o hotarare judecatoareasca in acest sens si legal nu au dreptul sa-i opreasca salariul.
Astfel, "A" vrea sa anuleze factura pe numele lui "Y" si s-o treaca pe numele lui "X". inreabarea este cum pot face asta legal? Ce se intampla daca "X" nu accepta aceasta factura, in mod normal ar trebui sa o semneze si el? Cum pot recupera banii de la "X"?

Va multumesc!


Buna ziua,

am nevoie de cateva lamuriri ...

se poate transfera o factura de pe o societate, pe numele meu, obligandu-ma astfel sa o platesc? factura initiala este din luna iunie, dar nu este pe numele meu.
Intrebarea este, pot face acest lucru? Cum pot modifica sau emite din nou o factura, cu data initiala (iunie 2010) si cu valoarea ei, pe numele meu, fara ca eu sa semnez? Aceasta factura nu trebuia sa fie inregistrata in contabilitatea lunii iunie sau iulie? Are valoare legala aceasta factura in aceste conditii? Ma pot obliga in vreun fel s-o accept si s-o platesc? Daca nu o semnez, ce se intampla? Si ce se intampla cu vechea factura in baza careia s-au livrat niste materiale? nu exista decat o semnatura de primire a marfii, care de asemenea nu este a mea, desi eu sunt beneficiarul, practic, nu si in acte. Plata urma sa o fac la sfarsit de an in urma echivalarii comisionului din vanzari cu valoarea facturii, conform unei intelegeri verbale. nu exista niciun acord de plata scris si semnat in acest sens. intre timp, m-au concediat si n-am apucat sa mai platesc materialele. repet, aceste materiale nu sunt luate pe numele meu, ci printr-o societate care nu este a mea. acum, ei vor sa recupereze suma. Procedeaza legal?

multumesc!

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Astazi am fost si la ITM si mi-au spus acelasi lucru. Incerc sa ma inteleg cu ei pe cale amiabila (desi la cum s-au comportat, ma indoiesc ca vor fi de acord) si sa le prezint prevederile legale prin care am dreptul la doua salarii compensatorii, daca nu sunt de acord, ii voi actiona in instanta. Au facut prea multe abuzuri chiar si cu contractul individual de munca si cu decizia de concediere, intrucat nu respecta in totalitate si chiar omit unele prevederi din Codul muncii. Din pacate asa sunt angajatorii in Romania ...

O zi buna tuturor!
Buna seara!
as dori sa stiu daca o firma care are sub 21 de angajati trebuie sa respecte contractul colectiv de munca la nivel unic sau pe cel la nivel de ramura. mentionez faptul ca in urma concedierii mi s-a spus ca voi primi un salariu compensatoriu, reprezentand "compensatia stabilita prin decizia administratorului, conform prevederilor legale aplicabile", nicidecum doua salarii, asa cum este mentionat in contractul colectiv la nivel de ramura de comert, intrucat firma are sub 21 de angajati. ce pot face in acest sens? si care este articolul din lege care il obliga pe angajator sa respecte contractul la nivel de ramura. Daca semnez decizia de incetare a contractului individual de munca, mai pot depune contestatie pentru a obtine salariile compensatorii? deocamdata n-am primit nimic, dar mi se cere sa semnez decizia.
va multumesc!