avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate adelykitt

Activitate adelykitt

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Q88 a scris:

Dragi colegi care intelegeti ceva din NCC si L 71/2011.
Art 5 din L 71/2011:
1) Dispozitiile C.civ se aplica tuturor actelor si faptelor incheiate sau, dupa caz, produse ori savarsite dupa intrarea sa in vigoare, precum si situatiilor juridice nascute dupa intrarea sa in vigoare.
2) Dispozitiile C.civ sunt aplicabile si efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare a acestuia, derivate din starea si capacitatea persoanelor, din casatorie, filiatie, adoptie si obligatia legala de intretinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, si din raporturile de vecinatate, daca aceste situatii juridice subzista dupa intrarea in vigoare a C.civ.
Acest alineat 2 ma da peste cap. Nu reusesc sa inteleg. Puteti sa-mi explicati sau sa imi dati o situatie concreta ca sa reusesc sa ma lamuresc?

Din ce deduc eu la ora asta, cred ca este vorba despre actiunile incepute inainte de intrarea noului cod in vigoare care privesc starea si capacitatea persoanelor, din casatorie, filiatie, adoptie si obligatia legala de intretinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, si din raporturile de vecinatate care nu s-au solutionat pana la intrarea NCC in vigoare. Un exemplu...daca pe 26 sept incepe o actiune de adoptie si evident ca nu se solutioneaza pana pe 1 oct atunci ea cade sub incidenta NCC , nu?

Executron a scris:

adelykitt a scris:

Buna! eu caut de ceva vreme "Tratat teoretic si practic de procedura civila" - V.M.Ciobanu 1997 dar nu gasesc, ma poate indruma cineva catre vreun anticariat sau vinde cineva cartea?
la fel si " Explicatiile teoretice ale codului penal/procedura penala" - Dongoroz & Co???

sa aveti spor!!!

Si eu caut de multa vreme la multe anticariate, dar e f. rar si se da f. repede. Cel mai bine mergi la BCU sau alte biblioteci publice... Nu cred sa ti-l imprumute deci mergi si tu un laptop/caiet ceva si notezi chestiunile care iti sar in evidenta... Mie unul mi-a luat cam 2 sapt in stilul acesta sa trec prin el... Si mai faceam si alte lucruri in perioada aceea.

Multumesc de sfat! O sa incerc asa, sa vad daca imi permite programul... din pacate mai si lucrez...
Executron a scris:

Mai adaug si eu niste surse "mai neobisnuite" dar care pe mine m-au ajutat clar sa inteleg materia in ansamblul ei :

1. Procedura civila

- Tratat teoretic si practic de procedura civila - V.M.Ciobanu 1997.

Din punctul meu de vedere e mult mai bun decat cursul selectiv cu prof. Boroi, singura problema fiind ca nu are OUG 138/2000 INSA, explica institutiile excelent si mie mi-a rezolvat MULTE probleme legate de mici detalii ale materiei si eu zic ca pana in august e timp sa se studieze in paralel cu tratatele consacrate.

2. Penal general & special

- Explicatiile teoretice ale codului penal - Dongoroz & Co.

Nimic nu se compara cu citirea opiniei prof. Dongoroz care a creat codul. Din punctul de vedere e cel mai bun tratat de penal. Da, sunt 4 volume destul de mari dar dupa ce le citesti atent eu zic ca n-au cu ce sa te prinda, in special la penal special unde udroiu doar copiaza din dongoroz, scotand elementele de legatura.

- Tratat de drept penal - Streteanu

Da, sunt opinii destul de "originale" insa nu strica sa se citeasca acest tratat pentru a intelege unde e pozitia lui Streteanu vizavi de anumite chestiuni de detaliu. Unele probleme sunt clarificate destul de bine, mult mai bine ca in udroiu, oricum.

3. Procedura penala

- Codul de procedura penala comentat - N. Volonciu 2006-2007 (vreo 5 volume).

Da, dupa 202/2010 i-a scazut un pic utilitatea (mai ales ca s-a modificat serios la urmarirea penala) dar tot zic ca e un cod comentat excelent.

- Drept procesual penal - N. Volonciu 1972.

Da, inca unul vechi, dar prof. Volonciu explica institutiile excelent. Recomand in special pentru partea de cai de atac extraordinare unde prezinta chestiunile esentiale f.f.f bine si explica cum s-au nascut aceste cai de atac.

- Explicatiile teoretice ale codului de procedura penala - Dongoroz & co. 2 volume.

Aceeasi recomandare ca la penal, desi CPP-ul s-a modificat mai mult.

Buna! eu caut de ceva vreme "Tratat teoretic si practic de procedura civila" - V.M.Ciobanu 1997 dar nu gasesc, ma poate indruma cineva catre vreun anticariat sau vinde cineva cartea?
la fel si " Explicatiile teoretice ale codului penal/procedura penala" - Dongoroz & Co???

se poate intra pe site-ul
[ link extern ]
sa aveti spor!!!
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
oti a scris:

adelykitt a scris:

doar 49 de puncte si daca lasam vreo 5 grile cum le-am pus la inceput fara a le modifica aveam mai mult, eu am inceput atunci cu penalul si procedura penala si am trecut apoi f rapid prin rest ca nu mai era timp ma gandeam ca daca invat penal si proceduri f bine aveam sanse sa iau 75 puncte pe astea 3 si cu ce mai faceam la civil scoteam peste 80 dar nu m-am tinut de treaba serios sa invat sustiunut, invatam in medie 4 ore pe zi,as si serviciu, dar sarbatorile si altele mi-au afectat programul initial ... am inceptu sa stiudez dupa o pauza de 5 ani de la terminarea facultatii timp in care nu am lucrat in domeniu..

cum ai reusit sa inveti 4 ore pe zi plus serviciu ? :O
sau lucrezi cu juma de norma ?
eu reusesc sa invat doar 2-3 ore maxim pe zi (cu servicu full time) si in weekend mai mult.

de la 8 la 16 job apoi mancare, curatenie sau altceva pt sotul meu intelegator, eu nu am inca copii si apoi de la ora 18 pana la 24 studiu cu pauze insa daca eram obosita dormeam de la 18-20si apoi de la 20 la 2 dimineata sau ma trezeam si la 4 dimineata si citeam pana la 6 depindea de zile... dar asta am facut o luna de zile adica nu o poti tie in ritmul asta de luni pana vineri si in weekend sa invat si mai mult de 8 ore...!!!
asa ca nu recomand sa fi asa agresiva cu somnul si programul liber, eu am luato ca pe un exercitiu-experiment sa vad ce si cum dar acum am de gand sa merg mai lejer si sa fixez mai mult sa vedem ce imi iese:rolleyes:
doar 49 de puncte si daca lasam vreo 5 grile cum le-am pus la inceput fara a le modifica aveam mai mult, eu am inceput atunci cu penalul si procedura penala si am trecut apoi f rapid prin rest ca nu mai era timp ma gandeam ca daca invat penal si proceduri f bine aveam sanse sa iau 75 puncte pe astea 3 si cu ce mai faceam la civil scoteam peste 80 dar nu m-am tinut de treaba serios sa invat sustiunut, invatam in medie 4 ore pe zi,as si serviciu, dar sarbatorile si altele mi-au afectat programul initial ... am inceptu sa stiudez dupa o pauza de 5 ani de la terminarea facultatii timp in care nu am lucrat in domeniu..
buna seara... ma alatur si eu .... am tot citit discutiile de pe site de aproape un an, am si participat la prima sesiune pe anul asta de INM, evident am picat si iata-ma intr-o scurta vacanta, dupa care incep si eu sa invat...
poate cei care au luat deja vor vrea sa impartaseasca reteta succesului daca au luat lecitina, gincobiloba:-/..... si cum au reusit sa retina asa de bine... eu am citit, ce-i drept doar o luna jumate pt ac examen, am mers sa vad cum este, dar , desi trecusem prin materie mi se parea ca nu mai stiu nimic in fata foii de examen, mi se pare ca e si nu e varianata A sau B si asa am sfarsit prin a pune 2 raspunsuri in loc de unul , prin a schimba raspunsul corect cu cel gresit cand am transcris de pe ciorna pe lucrare, ai zice ca eram elev de ginmaziu care nu a mai dat examene in viata lui, oofff stiu ca lamentarile nu isi au rostul acum , dar as vrea sa stiu cum va mobilizati sa invatati atatea luni sustinut???
In legatura cu telefoanele si bruiajul , eu am fost in amfiteatrul IV din univ. N.Titulescu si inainte de ora 10 cand se adresau ultimele indicatii, ni s-a spus sa ne inchidem telefoanele sa ducem eventuale genit, haine la cuiere sau pe pervazul de la geam, iar asistentilor, care cred ca au fost vreo 15 in sala mea, li s-a atras atentia sa isi puna telefoanele pe silentios si la un moment dat unei asistente i-a sunat telefonul si a vorbit asa ca nu cred ca au fost sisteme de bruiaj, dar nici nu cred ca cineva venise la examen sa copieze, altfel nu vad cum sa ajungi magistrat cand tu nu esti corect cu tine insuti...
in ceea ce priveste pronosticul ca sunt X candidati cu nota cutare sau cutare, sincer, mai e putin pana maine si de fapt eu zic ca nu conteaza decat faptul ca daca te afli de la 70 puncte in sus merita sa participi indiferent de rezultat, experienta conteaza si nu se stie cum se poate intoarce roata... asadar doresc multa putere de concentrare si bafta tuturor pentru ca toti sunteti niste luptatori daca ati ajuns pana aici si nu are rost sa renuntati acum....
sutachval a scris:

Dragi colegi, pentru ca modalitatea pe care am ales-o in a invata penalul si procedura penala a fost una care mi-a adus rezultate, as vrea sa vi-o impartasesc si voua. Nu am siguranta de 100 la 100 ca voi intra, dar inainte de examen mi-am promis ca, daca voi avea un punctaj bun, ii voi ajuta pe cei care nu au obtinut un asemenea punctaj. Am rugamintea ca unul dintre colegi mai priceput in ale publicarii pe acest site sa ma contacteze urgent pe mess pentru a-i da fisierele lucrate de mine. Va fac precizarea ca sunt o persoana responsabila, care s-a decis sa isi schimbe cariera si, pentru acest vis, a muncit 2 ani de zile zi.
Penalul este facut conform opiniilor d-lor Mitrache si Streteanu. Procedura penala Neagu, Cioclei (grile), restul grilelor imi apartin. Am avut ieri confirmarea ca le-am construit perfect pentru un astfel de examen. Am facut 23 din 25, doua gresindu-le din neatentie.
Daca veti aprecia ca eficiente aceste lucrari ale mele, va astept sa va prezint si penalul parte speciala si civilul.
Astept pe cineva pe mess iar acel cineva sa le publice aici.
Singura rugaminte este ca atunci cand le veti rasfoi, sa va amintiti de candidatul la INM care le-a conceput.
Prof.dr.Constanta Ilie.

Link-ul de unde se pot descarca fisierele : [ link extern ]

Se face click pe butonul Slow download si se asteapta pana cand incepe download-ul.

as vrea si eu materialul, pe link-ul postat nu apare nici un fisier...
va rog frumos , poate cineva sa imi trimita si mie la adresa: reusita100@yahoo.com ??? va rog!!!
eu sunt in amfiteatrul IV etj 1 la Titulescu... cine mai e cu mine???
eu nu am intrat prea mult in dezbaterile voastre dar mi-a facut placere sa va urmaresc si sa invat din exemplele voastre, ma bucur ca exista acest forum unde chiar se dezbat chestii interesante...

Doresc multa bafta tuturor!:luck::luck::luck:
si sa speram ca ne vom afla in primi 100 de candidati cu note de peste 7!!!
cand deschideti prima oara aplicatia nu ii dati parola si pleaca automat , apoi veti scrie numele, prenumele si CNP-ul care va constitui parola apoi dai clik pe lincurile albastre parca si te introduce in fiecare test unde vezi 1-2 exemple si un singur exercitiu de facut ... cam asta e varanta demo