Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o problema in legatura cu proprietatea mostenita dupa decesul parintilor. Tatal a decedat cu 20 de ani in urma dupa care s-a intocmit certificatul de mostenitor pe care am fost trecuti mama si 4 copii. Intre timp, fratele care a locuit in casa, prin presiuni si amenintari a obtinut act de vinzare/cumparare pe partea mamei de casa si teren.
In acelas perimetru cu casa parinteasca, unul dintre frati si-a construit casa in urma cu 42 de ani si pe care are acte ca si pe 200m pe care se afla casa.
Celelalte parti au fost disputate iar curtea a hotarit dupa expertiza si contraexpertiza ca partile noastre din mostenirea de la parinti sa se distribuie in bani, nu in natura cum ne-am dorit noi. Din cauza ca fratele mare are 2 laturi ale casei in curtea parinteasca, aceste 2 laturi sint la dispozitia fratelui din casa, arunca laturi, gunoaie, au gasit si urme de foc pe peretele exterior din spatele casei, au facut mormane si stive de navete si alte deseuri si gunoaie in dreptul ferestrei lor etc. Mai pe scurt, fratele care a obtinut act de VC intr-un mod josnic, impreuna cu familia lui isi bat joc de fratele nostru cel mai mare care a muncit si contribuit la casa parinteasca. Noi am dorit foarte mult ca partea noastra sa fie obtinuta in natura ca fratele cu casa in aceeas curte sa-si poata proteja si ingriji casa pe dinafara.
Pentru ca nu am obtinut in natura, avocatul nostru ne-a sfatuit sa cerem re-intrarea in indiviziune.
Intrebarea mea este: care sint sansele noastre de a obtine re-intrarea noastra in indiviziune si care ar fi avantajele si sansele fratelui de a-si ingriji si proteja casa?
Va multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns.