Buna ziua,
As dori sa stiu daca un document de vinzare-cumparare se mai poate anula dupa decesul mamei(cu care s-a facut acest document si unul din frati).
Sintem 5 frati. Tatal nostru a decedat in urma cu 20 de ani si mama in urma cu 2 ani. La citiva ani dupa decesul tatalui, fratele nostru care a locuit in casa parinteasca tot timpul, a inceput sa faca presiuni asupra mamei noastre si a noastra celor 2 surori care locuim in afara tarii, ca sa-i faca acte pe casa, asa cum se obisnuieste in termeni populari in Romania. Dupa aproape 2 ani, mama a cedat, singura fiind cu el si familia lui in casa.
Presiuni s-au facut si asupra mea si a sorei mele si i-am spus fratelui caci, daca mama va consimti, el va trebui sa includa o clauza de intretinere in document. S-a intocmit documentul in lipsa noastra, nu a fost inclusa nici o clauza in acel document iar el, fratele din casa nu a platit lu mama nici un ban, ci dimpotriva, tot mama ii dadea lui bani din ce-i trimiteam noi mamei noastre an de an pentru lemne, medicamente etc.
Mama nu a avut niciodata curaj sa-i spuna lui sa aibe grija de ea, sa-i cumpere el lemne caci lui i-a facut acte pe partea ei de casa si teren nu noua. Bineinteles ca nu i-am spus niciodata de teama ca se va purta urit cu mama. In schimb, el a adus-o pe soacra lui in casa si curtea parintilor nostri si acesta femeie rea a batjocorit-o pe mama intr-un mod de neimaginat.
La orice incident pe care soacra lui il crea, ea se plingea la fratele nostru si cind veneau amindoi de la servici se duceau peste mama si o certau si tipau la ea, ii spunea ca acum este el stapin si o da afara din casa daca vrea, ca-i taie lumina etc de parca ei au pus-o si nu parintii nostri. A inceput sa-i interzica sa mai mearga la baia din casa, baie pentru care mama noastra a carat tevile in spate 5 km cind au facut-o parintii.
Mama noastra a fost bolnava de cancer si din 1996 a avut nevoie de ingrijire medicala continua pentru care numai eu si sora mea am platit. Eu am venit in tara si am internat-o in spitale, am stat cu ea in spitale, ei nu au stat nici o noapte cu ea in spital. Am stat saptamini intrtegi la Fundeni si am cheltuit mii de $ ca sa o facem bine si sa-i lungim viata iar ei nu stiau cum sa i-o scurteze.
Noi de aici am apelat la Crucea Rosie si i-am gasit si femeie care sa o ajute pentru ca in ultimele luni de viata nu a mai putut sta pe picioare. Numai una dintre cumnate care locuia departe in localitate venea sa o mai ajute insa ei din casa, carora le daduse partea ei, nici nu se sinchiseau.
Am scrisorile mamei din care reiese presiunile facute de fratele din casa asupra mamei ca sa-i cedeze lui partea ei, a mamei.
Dupa atitea necazuri pe care i le-au provocat si fratele si nevasta-sa si mama ei, mama a inceput actiunea de a anula contractul de vinzare-cumparare insa din cauza bolii nu a mai putut continua.
Acum fratele din casa nu consimte sa ne dea nici prin lege partea noastra pe care noi o vrem in natura si de care, fratele mai mare care are casa in curte are mare nevoie pentru a-si proteja 2 pereti exteriori ai case care sint in curtea parinteasca si pe care fratele din casa si familia lui fac ce vor. Parca isi ride si bate joc de noi ceilalti frati.
Sintem gata sa facem tot ce e posibil sa anulam(reziliem) acest document.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si sjutor
Elena Iove
Cel mai recent răspuns:
rosemary61 , utilizator
04:29, 15 Septembrie 2010